Magasinet

Sex tips för en lyckad student

ARTIKEL Det börja närma sig studenttider. Snart är det kanske dags för dig att rusa ut genom skolportarna och ut verkligheten. André och Amy delar här med sig av sina allra bästa tips på hur du krämar ut maximalt av studentdagen!

Var aktsam med alkoholen
Det må låta som tjatiga mammareprimander, men varje år ligger alldeles för många studenter dubbelvikta inne på skoltoaletten och kaskadspyr medan deras klasskamrater glatt rusar genom portarna och ut under konfettiregnet. Så sippa måttligt på alkoholen. Tänk på att inte bara halsa champagne på champagnefrukosten. Ät också frukost.


Skydda dig mot solen
När kalendern visar juni brukar solen kunna stråla ganska rejält. Och eftersom studentdagen ofta blir en lång dag gör du klokt i att dricka mycket vatten och se till att ha en tub solkräm nära till hands. Frasiga läppar och sönderbränd näsa gör sig liksom inte så himla bra på studentbilden.

Ta med kameran
Efter att ha peppat för den stora dagen i flera månader, slitit hårt i tre år, plockat fram ditt allra snyggaste och allra festligaste jag är det här helt klart en kväll att minnas. En dag som du säkert vill kunna se tillbaka på om några år, eller måhända betydligt tidigare, och kunna minnas varje nyans av. Så ta med kameran och föreviga det som förevigas bör!


Glöm inte skavsårsplåster
De där supersnygga skorna som du köpte specifikt till det här alldeles speciella tillfället får dig säkert att se maximalt snygg ut. Tyvärr är de förmodligen inte lika snälla mot dina fötter. Visst, det kanske inte är så jobbigt de första timmarna, men det blir värre framåt natten och skavsårsplåster kan faktiskt göra under. Dessutom tar de så lite plats att du kan ha med dem var som helst.

Släpp loss och ha löjligt roligt
Dansa, sjung, kramas, skrik, hoppa och gör allt det du känner för att göra. Låt inte ens fantasin sätta gränser. Gör det du vill göra och prata med alla som du vill prata med. Släpp censuren och ha lika roligt som du skulle ha om det var det allra sista du gjorde. Helt enkelt: ha så ofattbart kul att det nästan blir för roligt. MEN:

Ta det lugnt på flaket
Studenten är en stor händelse som bör firas med buller och brak. Men snälla kära du, ta det ändå lite lugnt där uppe på lastbilsflaket så att det inte blir alldeles för mycket brak. Studsa inte för hårt och klättra inte upp över räcket. Och akta dig för allt i världen för låga broar och viadukter så att ditt mössbeprydda huvud inte dekapiteras. Det blir lätt så tråkig stämning på studentskivan då.(Texten är skriven av André Vifot Haas och Amy Karlsson.)

10 kommentarer

 1. Avatar
  tips: ha en frukthatt istället för studentmössa
 2. man ska vara jättefull och vara hysterisk på flaket
 3. Flaket skiter jag i, funkar ändå.
 4. jag ska ha med mig mitt jakthorn från 1830. Klår allt annat som kan föra väsen.

  thunder.
 5. Avatar
  man ska typ inte dricka och ha solkräm på sig ... ska det vara expertråd ??
 6. Min kamera funkar inte. :( Thank the lord for facebook.
 7. Avatar
  Äsch, sup och ha kul, det händer bara en gång i ditt liv. :)

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!