Magasinet

TÄVLING: Vinn boken ”Mitt klimatkatastrofala liv"!

Artikel Hur gör du för att leva klimatsmart? Berätta om ditt bästa miljötips och du kan vinna boken "Mitt klimatsmarta liv" av Saci Lloyd!

London, 2015: För att göra något åt koldioxidutsläppen och de drastiska klimatförändringarna tvingar regeringen alla att börja ransonera den energi de förbrukar. Så varje dag måste tonårstjejen Laura Brown tänka efter ordentligt innan hon tar en dusch, laddar sin mobil eller repar med sitt punkband. Samtidigt som oväder härjar i Europa och en översvämning hotar London försöker Laura hålla sig flytande genom att föra dagbok över sin skruvade tillvaro. Välkommen till hennes klimatkatastrofala liv.

Mitt klimatsmarta liv av Saci Lloyd är ett av årets allra intressantaste boksläpp. Vi har lagt beslag på 5 exemplar av boken som vi nu tävlar ut till er! Allt du behöver göra för att ha chansen att vinna är att ge oss ditt bästa klimatsmarta tips - det kan vara alltifrån att sopsortera till att äta vegetariskt!

Hur? Genom att droppa en kommentar här nedanför eller skicka ett mejl till:

[email protected]

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

Lycka till!

10 kommentarer

 1. Avatar
  Mitt bästa klimatsmarta tips är att odla så mycket som möjligt själv. Exempelvis potatis, morötter, bär, rabarber, sallad, ärtor, äpplen, osv som går bra att odla på sommaren, listan kan göras lång.

  När det inte är säsong för att odla, och när man behöver matvaror som inte går att odla själv, kan man köpa närproducerat hellre än mat från andra sidan jordklotet.

  Det gäller då att ändra sina matvanor efter säsong, och kanske välja mat som inte måste fraktas långa sträckor. Om de långa frakterna minskar kommer också mycket av koldioxidutsläppen minska. Alltså är det bättre att odla själv, eller köpa närproducerat!
 2. Avatar
  Mitt klimatsmarta tips är att försök samåka. När man bor på landet och vill till stan fö att gå på bio. För bilar släpper ut massor av gifter. Och sedan är bensinen dyr.
 3. Givetvis är det februari. Har ändrat nu!
 4. Avatar
  Jag lever klimatsmart genom att inte stödja skogsskövlingen som krävs för att trycka böcker
 5. Avatar
  Lever klimatsmart genom att inte ha körkort. Tar buss eller allra helst går istället. Har gått till/från jobbet i snart 3 år.
 6. Jag lever klimatsmart för att jag källsorterar och jag går/cyklar hellre en att åka bil! och när jag väl blir äldre och tar kör kort så har jag lovat mig själv att jag ska bara åka i en eldriven bil och elen ska vara gjord av vind/vatten kraftverk och inte från ett smutsigt verk som släpper ut för mycket orena gaser!:)
 7. Mitt bästa tips (bland många) är något som kallas för köpstopp. Jag har haft köpstopp i ett år, vilket betyder att jag inte konsumerat några saker på ett helt år.
  Det var jätteskönt! Plötsligt så märkte jag liksom hur mycket man faktiskt konsumerar - och hur onödigt det var! Och jag och mina vänner var tvungna att hitta andra sätt att umgås på som inte innebar konsumtion - vilket ledde till många nya roliga upptäckter!
  Nu har jag precis börjat konsumera igen - men jag märker att mitt sätt att konsumera är annorlunda. Tidigare, för ett år sedan, så kunde jag spontanköpa saker bara jag tyckte de "såg lite roliga ut" (dock enbart second hand) - nu tänker jag verkligen efter innan. Behöver jag det här? Kommer jag använda det? Kommer det hålla?

  För mig känns det som en lättnad att ha kommit underfund med att jag faktiskt inte behöver alla de där sakerna - att konsumtion inte gör mig lycklig. Det har resulterat i att jag känner mig mycket friare!

  Så det är mitt bästa miljötips! Man behöver ju inte ha köpstopp så länge, utan man kan testa på i en månad eller så - Men fortfarande så är det jättebra för miljön, för ditt självförtroende (du är bra som du är, även utan saker och nya kläder) och din frihetskänsla!
  <3
 8. Stort grattis till Buddah, Blondsessan, humlesurr, Mathilda och Amanda! Ni vinner varsitt exemplar av boken! :)

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!