Magasinet

Tingeling mot nya höjder

Nyhet Att Grotesco-gänget med Henrik Dorsin i spetsen gör succé med "Tingeling" är ingen nyhet. Igår gick låten rakt in på fjärdeplatsen på Svensktoppen.

– Det är en total överraskning. Det är verkligen en udda låt där, säger Micke Lindgren, 31, även känd som Dj Trexx till Aftonbladet.

Efter framgångarna i melodifestivalen är förväntningarna höga på humorgruppen som just nu försöker hitta tid att komma ut i landet och uppträda.
– Vi hade ju inte räknat med att det skulle bli en sådan framgång och har andra åtaganden sedan tidigare. Det är svårt att få ihop det. Men vi ska försöka få till lite spelningar. Vi pratar med många olika människor just nu.

Det som lockar mest är självklart en spelning i Moskva under Eurovision song contest.
– Om vi får frågan så tackar jag ja på studs. Men jag tror inte att de vågar släppa dit oss. Jag tror att vi är för kontroversiella.

I dagarna kom Stanislav Chernyshevich med ryssarnas svar på det omtalade skämtet. I låten ”Plekhanova” driver han fritt på ryska om svenska nederlag till tonerna av "Tingeling". I texten nämns bland annat att ”svenskarna fick så mycket stryk att de inte kunde gå i skolan”. Hur svenska ambassaden i Moskva reagerar på detta återstår att se.

1 kommentarer

  1. Avatar
    Haha, jag bara älskar den reaktionskedja som den här låten har fått!

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!