Magasinet

Välkommen till vår hälsosida!

Övrigt Var hälsad! Ungdomar.se presenterar här en temasida med texter som på ett eller annat sätt har med hälsa och välmående att göra. Förhoppningsvis kan våra texter hjälpa, inspirera och ge dig en tydligare förståelse för vad det innebär att ha en god hälsa!

VAD ÄR HÄLSA?
När folk hör ordet ”hälsa” tänker nog många på mat och motion. Men hälsa är så mycket mer än det. Vilka faktorer är det som påverkar din hälsa? Hur mycket kan du själv bestämma? Ida reder ut begreppet och förklarar vad hälsa egentligen betyder!

DET VIKTIGASTE ÅRET I MITT LIV
Omar var 16 år och vägde 116 kilo. Han hade ständigt ont i huvudet, blev sjuk väldigt lätt och hade en hemsk kondition. Men med hjälp av hård disciplin och förändrade livsvanor gick han ner 36 kilo på ett år och har aldrig mått bättre. Läs Omars inspirerande berättelse om hur han vände sitt liv 180 grader!FORUM: MOTGÅNGAR OCH PROBLEM
Har du det jobbigt hemma eller i skolan? I vårt forum kan du diskutera alla dina motgångar och problem och förhoppningsvis få hjälp att må bättre. Kika exempelvis in tråden ”Tips till ett lyckligare liv” som innehåller lärdomar och allmänna råd, pepp och inspirerande historier för att du ska må bättre!

DE VANLIGASTE FRÅGORNA OM ÄTSTÖRNINGAR
En alldeles för stor andel svenska ungdomar har ett osunt förhållande till mat och lider av någon form av ätstörning. Oron är stor och frågorna många. UM:s ätstörningsexpert Catherine Koff har här svarat på några av de vanligaste frågorna och funderingarna kring ätstörningar.


GE HJÄRTA!
I Sverige är det många som behöver organ, men kötiden är lång vilket resulterar i att en del inte hinner få nya organ innan det är för sent. Genom att gå med i donationsregistret kan du rädda både ett eller två liv tack vare att du tagit ställning och beslutat att skänka dina organ till behövande när du avlidit. UM-medlemmarna Linda och Emil har skapat en sida för att få fler ungdomar att anmäla sig till donationsregistret!

TIPS: SÅ STRESSAR DU NER
I dagens samhälle är stressmomenten många. Det är jobba, plugga, putsa, tvätta, diska, damma. Och så får du ju för allt i världen inte glömma bort att socialisera också! Redaktionen har här sammanställt en lista med sina allra bästa avstressningsmetoder som du kan ta till när du känner att den där massiva tegelväggen rusar allt närmare.KRÖNIKA: DEN STORA HÄLSODILLEN
”Butikshyllorna är fullproppade med ny rekordnyttig husmanskost och kvällstidningarna visar oss ett nytt fantastiskt sätt att banta varje dag. Vi är mitt uppe i Den stora hälsodillen”. Så skrev Erik redan för fyra år sedan. Men hans krönika är fortfarande högaktuell!

SJÄLVKÄNSLA NU!
Mia Törnblom är vägledare och föreläsare i personlig utveckling och hennes böcker "Självkänsla nu!" och "Mera självkänsla!" har blivit stora försäljningssuccéer. För ett tag sedan var hon gästexpert på Ungdomar.se och svarade på era frågor om självkänsla och självförtroende. Första delen av hennes motiverande svar hittar du här och den andra delen här.


TEST: FEM FRUKTANSVÄRT FREAKADE FRUKTER
Frukt och alla dess nyttiga ämnen i all ära, men hur uttjatade börjar inte de där gröna äpplena bli? Är det inte dags för dem att trappa ner på arbetsuppgifterna och lämna plats åt andra, mer nytänkande kollegor? Erik och Marielle gav sig ut i outforskat territorium för att prova fem betydligt ovanligare skapelser i jakten på en ny fruktstundskompanjon!

2 kommentarer

  1. Avatar
  2. Avatar

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!