Magasinet

Vinnaren i novelltävlingen korad

Artikel Innan sommaren utlyste vi en stor novelltävling tillsammans med Bonnier Carlsen, ett av Sveriges ledande bokförlag för barn- och ungdomsböcker. Temat vad “Döden” och I vinstsäcken låg en exklusiv skrivcoachning tillsammans med författarna Linda Belanner och Fredrik Persson – och dessutom en biljett till årets bokmässa i Göteborg. Nu har vinnaren korats!

Stort tack till alla som deltog i tävlingen! Intresset var liksom sist enormt - det trillade in hundratals noveller och många av dem var fantastiskt fina. Men så till sist, efter många timmar i lässoffan och vid överläggningsbordet, lyckades juryn enas om en ensam vinnare!

Stort grattis till Agnes Sperlich som med novellen Ingen skrattar åt en clown lyckades vinna juryns kärlek!

Vinnarnovellen samt en intervju med Agnes kommer senare i veckan. De övriga fyra finalistnovellerna, Döden i kattskepnad av Ida Eriksson, Min pappa Döden av Hanna Osvald Sahlin, Att gömma sig i skuggan av Fransiska Lindwall samt Jag finns här med dig av Pauline Österlund, kommer att publiceras här på Ungdomar.se under nästa vecka. Håll utkik!

3 kommentarer

  1. Avatar
    Hanna O Sahlin
    Står de övriga fyra finalisterna i fallande ordning?
    Alltså andraplatsen till den översta, tredjeplatsen till nästa osv, eller står de bara helt blandat så att man inte vet vem som kom vart av de fyra övriga?
  2. @Hanna O Sahlin: De övriga fyra finalisterna kom på delad andraplats! [smile]

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!