Några tankar om vad som är bra musik samt vad som inte är det.

Jag hävdade bestämt att Håkan var bra medan Johan påpekade att han inte kunde sjunga rent samt att hans texter led av total avsaknad på djup, sammanhang och mening. Tanken med den här texten är inte att argumentera för att Håkan Hellström är bra utan det var mer att min och Johans diskussion fick mig att börja tänka på vad som är bra musik och vad som inte är det och detta är vad jag kom fram till: Musik för mig är känslor, att spela är att kommunicera vad jag känner. Att l...

Jag hävdade bestämt att Håkan var bra medan Johan påpekade att han inte kunde sjunga rent samt att hans texter led av total avsaknad på djup, sammanhang och mening. Tanken med den här texten är inte att argumentera för att Håkan Hellström är bra utan det var mer att min och Johans diskussion fick mig att börja tänka på vad som är bra musik och vad som inte är det och detta är vad jag kom fram till:Musik för mig är känslor, att spela är att kommunicera vad jag känner. Att lyssna är att förstå vad någon annan känner och till exempel känna sig tröstad för att man märker att det finns fler som känner som jag. Om musik nu är känslor så borde det enda som spelar någon roll vara artistens/musikerns förmåga att kommunicera känslor. Den tekniska förmågan måste anses vara oviktig så länge artisten/musikern kan kommunicera sina känslor.

Alltså ligger till exempel Håkan Hellström mitt i min definition av en bra artist. Toto däremot, hur bra musiker dom än är, hamnar långt utanför. Detta för att de inte får mig att känna något och för att deras musik helt enkelt känns tom och intetsägande. Allt sväng till trots.

Sedan är det ju inte sagt att dessa saker måste stå emot varandra. Det finns gott om musiker som både är tekniska och som kan kommunicera känslor. Jag måste dock säga att teknik utan kommunikationen är värdelös. Det är dock inte kommunikationen utan tekniken.

Helt enkelt: En artist som inte kan få mig att känna något är värdelös för mig. Det är min definition av bra musik. Avslutningsvis vill jag bara säga att jag inte skriver detta för att klanka ner på någon artist. Att hålla på att kasta skit på ett band för att man inte gillar dem är enligt mig något av det mest meningslösa man kan ägna sig åt.
Man tar det man gillar och det man inte gillar struntar man i. Som med mat; om man till exempel inte gillar oliverna i salladen så äter man dem helt enkelt inte, man sitter inte och skriker om hur äckligt det är med oliver.

Tack för visat intresse!