Blogg

Nakenbilder och Snapchat går inte ihop

När ska alla fatta att det man lägger ut på internet stannar där?

Även om det är ditt ”privata” konto och bara dina vänner följer det, borde det väl vara allmän kännedom att man inte kan lita på folk? Och även om man litar på sina vänner, kan man aldrig vara för säker.

Överallt jag tittar sprids saker som enligt mig inte hör hemma på Instagram. 
När jag hade Snapchat var det bara att klicka på någons My Story och få upp minst en toppless bild. På Snapchat är det hur lätt som helst att ta en screenshot. Detsamma gäller Instagram, där utmanande danser i underkläder ses då och då. Visst, alla får göra som de vill. Men det rör sig nedåt i åldrarna och majoriteten är inte medvetna om riskerna. 

”Det är bara att ta bort bilden”. Men vem vet vem som kan ha hunnit sprida den? 
Visst, lägg ut vad du vill, men var åtminstone medveten om vad som kan hända.

3 kommentarer

  1. Jag tror att det kan säga mer om de du följer på sociala medier om dem lägger upp såna bilder. Jag har inte stött på något sånt. Men sen är det klart att person till person ska få göra vad han eller hon vill. Med kunskap om konsekvenser.

  2. Människor behöver bli mindre ignoranta gentemot tekniken överlag. Skolan behöver utbilda ungdomarna i vad internet egentligen är och hur det funkar. Förstår de tekniken bakom så förstår de också de möjliga konsekvenserna av deras handlande.

  3. Att vara rädd över att andra skall se ens nakna kropp är väl i högsta grad en norm? -5 poäng på rebellskalan

Skriv kommentar

Din kommentar måste godkännas innan den visas på sidan!