7 tips för att få nya kompisar

Nu har skolan dragit igång och många har börjat i en ny skola eller ny klass där man kanske inte känner någon. Superläskigt tycker nog de flesta men lugn här kommer några tips på hur du får nya polare.

1. Du är inte ensam

Även om det kanske inte känns så just nu så finns det flera personer i exakt samma situation, personer som är lika nervösa, förväntansfulla och spända på att träffa nya kompisar. Ta en ny titt omkring dig med den vetskapen så kommer du märka att det inte bara är du som går och tittat ner i mobilen för att försöka se upptagen ut och mindre ensam.

2. Ha kul!

Se inte jakten på nya vänner som något hemskt, omöjligt och pressande projekt. Se det som en möjlighet! Det är kul att träffa nya människor och om du börjar tänka på det sättet så kommer människor naturligt att söka sig till dig för du kommer utstråla något positivt.

3. Du har möjlighet att reinvent yourself

Att börja en ny klass eller skola är en unik möjlighet att reinventa sig själv och blir den man alltid velat vara men kanske inte vågat innan. Sätt på dig den där tröjan du haft hängande i garderoben men inte vågat sätta på dig, gå ut och var den du innerst inne är.

4. Chilla!

Ta det lugnt, stressa inte! Det gör inget om du inte träffar din nya bästis första dagen i skolan. Ibland träffar man sitt nya crew direkt ibland tar det en termin eller kanske ett år att hitta rätt kompisgäng. Så stressa inte, sitt ner i båten, chilla och gör det med ett leende för det kommer att lösa sig.

5. Ta första steget

Går du runt med din mobil i högsta hugg, gömmer du dig bakom skåpen eller stryker längs väggarna för att du inte vill att någon ska upptäcka att du är ensam? Se dig omkring… det finns fler som du. Gå fram och säg hej till någon som ser ensam ut eller nej gå fram och säg hej till vem som helst. Ta första steget! Du har inget att förlora och allt att vinna.

6. Tänk dejting

När man dejtar någon så hänger man och lär känna varandra, man gör saker tillsammans och frågar ut varandra om allt för man vill lära känna personen. Tänk på samma sätt när du skaffar nya vänner. Visa genuint intresse och investera i er vänskapsrelation. Visa att du bryr dig och att du vill hänga med den här personen. Spela inte cool utan visa och berätta att du tycker att din nya kompis är guld värd. 

7. Häng på Ungdomar.se

Vi på redaktionen får höra så mycket fina historier om hur användare på Ungdomar.se har träffat både nya vänner och kärleken genom att ha hängt i forumet. Så vårt sista tips är att hänga i forumet, svara på andras trådar och diskutera ämnen som du tycker är intressant. Kanske träffar du någon med exakt samma specialintresse som du själv har!? Men kom ihåg att om ni träffas irl att altid träffas på en plats där det finns andra människor runtomkring och att berätta för dina föräldrar eller någon annan vuxen om var du är och vem du ska träffa. 


Har du fler tips på hur man skaffar nya kompisar? Dela med er av era bästa tips här nedan. 

Lucella

Verksamhetsansvarig för Ungdomar.se

1 Kommentar

  1. Jag är en tjej på 15 år och det är sista året i skolan! Jag har inte så mycket vänner i skolan, kanske 3 vänner men inga fler och jag har bara en bästavän. Jag känner mig ensam och utanför i allt och vill hitta fler kompisar att hålla kontakten med men vet ej hur man gör. Jag hade inte tänkt att byta skola det sista året så hur gör jag?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.