Tänk mer på andra, få bättre insikt i ditt eget liv. Upptäck din lycka!

[img0, ,R]Vi klagar på att det är så tråkigt i skolan, vi skolkar, trots att vi obligatoriskt har en säkrad utbildning och framtid.De får inte en chans till utbildning, deras framtid är att kämpa för sitt liv, sin familj och sitt levebröd.Vi klagar på att vi inte kan "köpa den där snygga klänningen" trots att vi har hur mycket kläder som helst.De får gå klädda i ett eller två par uppsättningar kläder i hela sitt liv, de har inte annan tid än att drömma om kläder...

[img0, ,R]Vi klagar på att det är så tråkigt i skolan, vi skolkar, trots att vi obligatoriskt har en säkrad utbildning och framtid.
De får inte en chans till utbildning, deras framtid är att kämpa för sitt liv, sin familj och sitt levebröd.
Vi klagar på att vi inte kan "köpa den där snygga klänningen" trots att vi har hur mycket kläder som helst.
De får gå klädda i ett eller två par uppsättningar kläder i hela sitt liv, de har inte annan tid än att drömma om kläder som inte har hål, eller varför inte ett par skor kanske? Jag menar hur kul är det att gå barfota och få allt ifrån brännskador till öppna infekterade sår till ormbett under fotsulorna?

Tänkt på dem som inte ens har ett hem eller en familj, de som lever i skräck?
Det finns så otroligt mycket som så många människor ser som självklarheter och aldrig ens tänker tanken över hur det skulle vara att vara utan. Vi tar så mycket för givet, vi borde vara lyckligare än vad vi är. Det finns alltid de som har det miljoner gånger värre. Varför klaga över småsaker egentligen? Bortskämda skulle nog vara ett ganska passande ord faktiskt, iallafall inom vissa situationer. Utan att vara oförskämd nu. Jag talar för dem som faktskt klagar över ingenting. Har du någonsin tänkt efter på hur bra du kanske egentligen har det jämfört med miljarder andra i världen? Har du tänkt att du skulle vilja byta ditt liv mot vem som helst, bara du slipper ditt eget? Är det verkligen sant? Är inte helt hundra på det. Det finns så många unga som gamla, som blir behandlade på ett vidrigt sätt, har varit med om saker som delar männskliga rättigheter i tusen bitar, som bara råkar vara född eller befinna sig på fel plats vid helt fel tillfälle eller av universums slump råkar ut för något som kan kosta den människan så mycket som sitt fria liv.

Hur många gånger har man inte tyckt synd om sig själv?
Något gott kommer alltid ur något ont. Lärdomar kommer alltid från det negativa, det jobbiga och ibland outhärdliga. Jag värdesätter mitt liv jag lever och lär mig att klaga mindre och må bättre samt uppskatta det jag har.

Tänk på andra än dig själv och upptäck optimismen växa.