Aviseringar
Rensa alla

Bankkonto


Ämnesstartare

Hej, jag undrar en sak om startkoder för personlig kod hos Nordea då deras kundtjänst inte är till någon hjälp. Jag är ny med att ha bankkonto och sånt och har nyligen fått visakort och pin-kod, men jag har ingen startkod eller personlig kod att öppna mitt konto med. Skickas en startkod automatiskt till mig inom kort eller måste jag gå till ett bankkontor och få en? Har som sagt testat att ringa kundtjänst men det funkar inte.


   
Citera

   
SvaraCitera

Bajs


   
SvaraCitera

"Startkod" för att kunna logga in till ditt konto via internetbanken (BankID) eller för att kunna använda ditt VISA-kort?

För att kunna använda din internetbank måste du först tanka ner mjukvaran till BankID, ange ditt personnummer och skapa ett SUPERSÄKERT password. Jag minns inte hur många tecken typ (c!H6=cHu¤W?2) ett BankID password får vara, har själv ett 49 tecken långt password, sedan är det bara att logga in. Allt kommer att ligga krypterat på din hårddisk. Passwordet sparar du lämpligast på ett papper som ingen annan kommer åt. Alternativet är att kryptera passwordet (som en textfil) med ex TrueCrypt eller VeraCrypt.

Ovanstående gäller stationär dator och laptop. Mobil/smartphone har jag noll koll på.


   
SvaraCitera