Aviseringar
Rensa alla

hur slutar man röka??


Ämnesstartare

Tja, har rökt i ngn månad. Dels är de dyrt o sen får jag inte ens köpa, så en massa andra måste. Har lite svårt att sluta med det och kan typ inte sova pga detta (drf ja e uppe o degar nu..)..

Hur fn slutar man röka? 😛 Är 14 så kan inte gå o greja me tuggummin och sånt heller...


   
Citera
Ämnesetiketter

Du har rökt en månad och har redan problem att sluta? Nikotin lär vara mkt beroendeframkallande jämfört med annat men pleaaseee. 

Men iaf, man slutar bara. Enkelt som fan, vill man sluta så slutar man. Har man haft ett långtidsberoende så kommer man förmodligen känna av en massa psykisk och fysisk abstinens i ett par veckor, men detta tar man sig igenom utan allvarliga problem, sålänge man innerst inne vill sluta.  


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

nä blir sen januari, är lite lost nu xD Asså typ 1 packet om dagen så kan nog kalla mej beroende antar jag...


   
SvaraCitera

En månad? Wow? Hinner man ens bli beroende.. Kände att jag fick mitt till snus efter typ 2 månader iallafall.

OnT ba sluta köpa, säg nej om du blir bjuden o va stark


   
SvaraCitera

Bara låt bli. Tror att du kan lyckas bra efter en månad att bara ge fan i att röka.


   
SvaraCitera

Jag som själv slutat röka efter fem år som rökare kan säga att det handlar om vilja. Du måste vilja sluta röka, annars går det inte. Hitta viljan, bestäm dig och sluta rakt av. Inga jäkla plåster, tuggummin och absolut inte snus. 


   
SvaraCitera

Det borde inte vara några svårigheter då jag antar att du inte ens smidigt kan köpa cigaretter. var inte med dina kompisar när de röker så slipper du bli frestad. en månad gissar jag att man inte hinner bli så jävla beroende efter.


   
SvaraCitera

Öh, alltså, man blir beroende efter typ ett halvår, enligt min vän! Dock är det väll olika från person till person i guess


   
SvaraCitera
EGER
 EGER

Du producerar en relativt hög dos dopamin  när du avnjuter en cigarett. Detta gillar kroppen och det är så ett beroende uppstår. Dopaminutsläpp till olika droger/beteenden är är otroligt individuellt. Det är fullt möjligt att bli beroende av cigaretter efter en veckas aktivt bruk.

För att bryta ett missbruk eller beteende man inte gillar hos sig själv måste du bestämma dig. Vill du verkligen det här? Sedan kan det vara bra att söka upp hjälp. Det kanske är jobbigt att säga till päronen att man röker men säger du att du ska sluta resulterar nog i att dom  blir  glada och stolta. Bangar du på det förslaget kan du alltid söka hjälp hos skolsyster eller på din lokala hälsocentral eller apotek.


   
SvaraCitera