Aviseringar
Rensa alla

Jag ska bli pappa!?


Ämnesstartare

Allting just nu känns som en dröm och jag är i chock.

För ungefär 1 månad sedan gjorde jag slut med min tjej på grund av vissa saker hon gjort mot mig. Men även eftersom jag tappat känslorna för henne.

Jag fick idag veta att hon är gravid och jag är den ända personen som kan vara pappan. Jag är bara 17. Jag vill inte ha ett barn. Men hon vägrar göra abort (hon e 16).

Vad ska jag göra? Att ta hand om barnet är helt uteslutet eftersom jag vill leva mitt liv och först lösa mina privata problem. Ett barn skulle inte må bra av att växa upp i min närvaro för jag vill fokusera på studier, jobb och bostad först.

Kommer jag bli betalningsskylldig? Har jag någonting att säga i detta eller är det bara mitt EX som bestämmer mitt öde nu alltså?


   
Citera

Ett par frågor...

Är du 100% säker på att det är du som är pappan?

Är du 100% säker på att ni inte kan bli ihop igen?

Är du 100% säker på att tjejen dvs den blivande mamman inte vill göra abort? Hon har väl inte mer än gått ut gundskolan när hon ska föda och det är väl ingen större hit för en blivande mamma.

Men som svar på din fråga. Om en DNA-analys visar, vilket jag absolut anser att du ska kräva, att du är den biologiska pappan så är du underhållskyldig ända fram till barnet fyller 18 år.

Vill tjejen föda fram barnet och du inte vill det är jag rädd för att det är hennes val som kommer att gälla.


   
SvaraCitera

Bara att brösta det. Du gjorde krokben på dig själv 


   
SvaraCitera

Om du är pappan och inte bor med barnet så blir du skyldig till att betala underhållsbidrag. Att tjejen är ett EX till dig spelar ingen roll enligt lagen för att barnet kommer att ha ditt DNA och är därför ditt ansvar. Läget kan kännas orättvist men du valde helt enkelt fel tjej om du hade samlag med en tjej som verkligen ville ha barn. Det enda du kan göra är att försöka prata med tjejen och acceptera om hon absolut vägrar att göra abort.

Jag hade en tjej förut som efter att jag gjorde slut sade att hon tänkt behålla ett barn mot min vilja om hon blev gravid. Hon hade spiral och hade tydligen haft ett ''hemligt'' missfall och testade väl med att se om jag ville komma tillbaka om hon var gravid. Då för 10+ år sedan hade jag absolut inte velat bli förälder, men nu är jag äldre och förstår att det hade varit mitt eget ''misstag'' om hon ens kunde bli en mamma.

Om tjejen mot din vilja föder barnet så borde du ibland försöka finnas där för att barnet har precis som du inget val. Du kommer att växa positivt som person, få vuxenpoäng och även en ny vän om du tar hand ditt barn som du ändå måste betala för, om du är pappan.


   
SvaraCitera
L Y S

Hej, jag förstår att du känner dig stressad av allt det här. Kan du försöka prata mer med henne? Hon kanske inser till slut att det inte är så bra för henne heller att få barn i så ung ålder. 


   
SvaraCitera

Tycker du ska prata med dina föräldrar om det hela och berätta vad hon har sagt till dig om det hela


   
SvaraCitera

Hade ni skydd, om man får fråga? Jag anklagar dig inte på något sätt men vet att det är många killar som vägrar använda kondom och då kvittar det om tjejen skaffar preventivmedel. Är ens egen njutning viktigare än att förhindra en oönskad graviditet förstår man nog inte riktigt allvaret, särskilt om man är i er ålder. 
Har ni däremot gjort allt i er väg för att just det här inte ska hända men det skedde ändå, tycker jag du borde prata med henne om det. Eller, du borde prata med henne ändå givetvis. Men om planen från början var att ett barn inte skulle bli till, varför vill hon då behålla detta barnet?

Skulle hon bestämma sig för att trots allt föda barnet så är det tyvärr lagen som styr vad som händer därefter. Vet inte om jag ska säga lycka till, det är trots allt upp till kvinnan att bestämma vad hon vill göra med sin kropp, men jag hoppas ni löser det här tillsammans oavsett vad hon tar för beslut. 


   
SvaraCitera