Aviseringar
Rensa alla

Jobba i 14 års åldern.


Bayan
Ämnesstartare

Kan man jobba när man är 14 år? Behöver pengar, får skuldkänslor om jag tar betalt för de jobbet jag gör hemma. 
har hört talas om att man kan dela ut tidningar, men skickade jobbansökan 2 ggr och fick aldrig svar på det. 
Hur kan jag tjäna pengar?


   
Citera

japp, du kan jobba på sommarjobb. vet inte om deltidsjobb funkar så pass ung. soc kan hjälpa dig att söka jobb om du är med där


   
SvaraCitera

Sommarjobb kan du ansöka om och då får du som 14 åring antagligen följa med och göra diverse sysslor tillsammans med någon fast anställd eller vikarie. Jag har haft sommarjobb som fastighetsskötare och vaktmästare och de båda var ganska roliga jobb. Jobbet som fastighetsskötare fick jag genom arbetsförmedlingen och vaktmästare genom kontakter.

Leta reda på lite jobbsökarhemsidor som arbetsformedlingen.se/platsbanken och se om det finns något som verkar intressant i närheten och skicka ansökningar, finns massor av hemsidor där du kan söka jobb om du googlar lite. Du kan även gå in på intressanta företags hemsidor och leta telefonnummer att ringa eller mail att maila till. Att ta reda på lite information och ringa in är det bästa för att då vet arbetsgivaren att du är intresserad av just deras företag.

Matvarubutiker vill kanske ha lite sommarjobbare som kan göra lite lättare jobb, verkar ganska chill att jobba i en affär med att plocka upp och placera varor på hyllor.

Det där med att inte få svar när en skickar ett par ansökan är väldigt normalt då arbetsgivare ibland måste ta emot hundratals meddelanden och det kan ta tid att gå genom alla. Vissa arbetsgivare är snälla och svarar på alla meddelanden och andra är för ''lata'' för att höra av sig om de får många ansökningar.

Vet inte vad du tycker om Arbetsförmedlingen men du kan ringa in och fråga en handläggare om hjälp om hur du kan gå till väga för att hitta ett sommarjobb.


   
SvaraCitera