Aviseringar
Rensa alla

Navelpiercing


pella
Ämnesstartare

Hej! Jag är en tjej på 15 år som gärna vill ta navelpiercing. Innan jag börjar snacka med mina päron om det vill jag vara säker på vart jag ska ta den och hur jag behandla piercing efter tagning. Någon som har tagit piercing och vill berätta hur det var osv. Har några frågor....

1. Har hört att man INTE ska ta hål i naveln med en pistol som man kan göra med Blomdahls utan att man ska ta med en kanyl hos en som ksk både tatuerar och tar piercingar. Vilket är bäst? 
2. Gör det ont? Vet att det är olika från person till person men man ksk har något vett om hur det känns? 
3. Hur går det till att ta piercing med kanyl? Hur gör dom? Steg för steg. 
4. Hur mycket kostar det? 
5. Om det blir en infektion, vad ska man då göra? 
6. När kan man byta piercing? 

Jag skulle blir såå glad om någon ville ta sig tid att svara på mina frågor, tack snälla! 


   
Citera
Ämnesetiketter

Finns det fejkpiercingar för naveln? Varför provar du inte dem? Kostar nog mindre, gör mindre ont osv.


   
SvaraCitera

1. Ta absolut inte med pistol, hålet kan bli snett å fult. Kanyl är bäst. 
2. Jag tycker inte att det gjorde ont, men det är ju som du sa, olika från person till person. Det sticker till lite och sen är det klart. 
3. Du får komma in i rummet där dom ska ta piercingen, du får oftast välja vilken färg du vill ha på piercingen å så ritar piercaren en prick där han tänkt ta den så du får se vart den kommer sitta. Sen får du lägga dig på en brits, han tvättar runt naveln med nått medel, sen tar han en tång och tar tag i skinnet vid naveln, trycker igenom kanylen och sätter i piercingen. 
4. Det är olika från studio till studio, men runt 300-500 skulle jag tro. När jag tog min kostade det 400. 
5. Var noga med att tvätta och hålla rent från början så slipper du en infektion. Blir det en infektion iallafall så se till att det är rent, tvätta med till exempel jodopax eller något annat bakteriedödande. Är det inte bättre efter några dagar ska man helst ta ur den å låta den läka igen å ta nytt hål när det är läkt. 
6. När hålet har läkt, ungefär efter 3 månader. Undvik att byta innan det harläkt, annars ökar risken för infektion. 
Om du får ett ja av dina föräldrar så tycker jag att du ska vänta med att ta hål till hösten, för du kommer varken få bada eller sola när du tagit den. Piercingen läker bättre när det är lite kallare ute, å det är inte lika stor risk för infektion. 


   
SvaraCitera