Aviseringar
Rensa alla

Skulle en värld styrd av kvinnor präglas av fred?


Ämnesstartare

Väldigt intressant fråga som uppstod i en annan tråd, och som jag själv tänkt på ett tag. Elin Wägner hade ju bl.a. en del intressanta tankar om feminism och fred. Motivera, argumentera och diskutera!


   
Citera
Ämnesstartare

Beatrice Ask


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Feberyra: Kanske/svårt att säga

mekanismerna kring makt skulle vara oförändrade men vem vet


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Nej. Jag tror att kvinnor är mer fredliga biologiskt men en värld styrd av kvinnor hade inte accepterats av männen vilket i sin tur lett till kontinuerliga terrordåd och inbördeskrig som vardagsmat.


   
SvaraCitera

den skulle präglas av mens


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

nej :s 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ppussy galore: mekanismerna kring makt skulle vara oförändrade men vem vet

Men makt behöver väl inte nödvändigtvis upprätthållas med våld och militära medel, eller?

Greken: Nej. Jag tror att kvinnor är mer fredliga biologiskt men en värld styrd av kvinnor hade inte accepterats av männen vilket i sin tur lett till kontinuerliga terrordåd och inbördeskrig som vardagsmat.

Ok, men ponera istället att världens alla länder styrdes till 50% av kvinnor och till 50% av män... hade den världen varit fredligare än dagens? Trådens fråga behöver inte tolkas bokstavligt, spetsade till den lite...


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Feberyra: Men makt behöver väl inte nödvändigtvis upprätthållas med våld och militära medel, eller?

ord är bara användbara så länge folk väljer att lyssna


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Mer fred kanske, men inte totalt.

Men hela premissen är ju fel då en värld som styrs av kvinnor aldrig kan bli av. Kvinnor kommer aldrig enhetligt att styra världen på det viset som män gjort och i stor utsträckning fortfarande gör. Därför blir det lite ovisst att tala om eventuella konsekvenser av det.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

kanske därför "kvinnor" ofta tror att det skulle bli fred i världen om "de" fick styra, för att de inte förstår det här med att ord inte behöver betyda någonting.. iaf det som är anledningen till att kvinnor här i väst blir mer traumatiserade av en våldtäkt än kvinnor ifrån u-länder, eller än killar som blir misshandlade.

ojjjj nu är jag ute på hal is Galen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

tror det skulle vara likadant oavsett vem som har makten


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Weeaboo: Men hela premissen är ju fel då en värld som styrs av kvinnor aldrig kan bli av. Kvinnor kommer aldrig enhetligt att styra världen på det viset som män gjort och i stor utsträckning fortfarande gör. Därför blir det lite ovisst att tala om eventuella konsekvenser av det.

Spetsade till frågan för diskussionens skull, det du beskriver är inte trådens premiss. Mitt fel dock, borde varit tydligare. Glad


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

ppussy galore: ojjjj nu är jag ute på hal is Galen

Du är inte bara ute på hal is - du verkar även ha halkat och slagit i skallen. Osäker på om du är ironisk eller ej dock... Galen


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Feberyra: Du är inte bara ute på hal is - du verkar även ha halkat och slagit i skallen. Osäker på om du är ironisk eller ej dock...

du kan inte vara lite konstruktiv istället? Galen våld finns inte kring oss alls på samma sätt som det gör kring folk i tredje världen, och våld finns i sin tur inte kring kvinnor på samma sätt som det finns kring män. 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

det skapar en illusion om att det alltid går att välja bort våld, men sanningen är att våld har veto över allt annat (tyvärr.. måste förtydliga att jag inte skriver detta för att jag tycker det är bra, tycker att det är så jävla dåligt :))))


   
SvaraCitera