Aviseringar
Rensa alla

sms lån.


Ämnesstartare

Ni har alla säkert hört talas om sms lån och att ta det kan vara ganska illa. Kronofogden osv liksom och då undrar jag vad är det som är illa med sms lån och när borde man ansöka om det? är det lätt att bara ansöka via sms liksom och när hamnar man i problem angående detta? vad används sms-lån till? När ska man betala tillbaka eftersom att det heter just ''lån'' ?


   
Citera
Ämnesetiketter
Ämnesstartare

Det absolut största FELET med SMS-lån är de SKYHÖGA OCKERRÄNTORNA!!! Enl mig är räntorna på gränsen till BEDRÄGERI.  Arg

Försök att ta ett "vanligt" lån via vanlig bank istället. Det finns mängder med bra låneinstitut som lånar ut till hyfsat låg ränta.

Två frågor - hur gammal är du och har du fast jobb?


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Aha... jag trodde att du var i akut behov av pengar och funderade på att ta ett SMS-lån.  Rodnar

SMS-lån är ÅT HELVETE mest beroende på de skyhöga räntorna. Jag tror räntan på ett SMS-lån ligger på 48%. Åtminstone är det den högsta räntan de får ta ut helt lagligt. Då ska man jämföra med ett vanligt bostadslån som ligger på strax under 1,5% eller om man shoppar i vilken butik som helst och tar deras lån de erbjuder som ligger på runt 18%.

Det alvarligaste är väl egentligen att tar man ett bostadslån i en bank ena veckan så kan man inte gå in i en annan bank och ta ett nytt bostadslån där veckan därpå eftersom alla låneinstitut gör "kreditupplysning". Och upptäcker en långivare att en annat låneinstitut gjorde en kreditupplysning veckan innan så är det ett VARNINGSTECKEN!

SMS-långivare gör däremot INGA KREDITUPPLYSNINGAR! Det innebär att den som är snabb i fingrarna på sin dator eller smartphone lätt kan fixa 100 SMS-lån på några dagar. Och då kanske du förstår att då rullar skulderna iväg till belopp som låntagaren ALDRIG NÅGONSIN KAN BETALA!!! Då väntar INKASSO och KRONKALLE (kronofogden) och dom ska man akta sig för JÄVLIGT noga. Tumme ned

Det är väl förklaringen till att så många hamnar i skuldfällan. De lånar många gånger för att betala sina skulder. Och då är man helt fel ute. Gråter

Själv har jag "noll" i skulder men jag jobbar å andra sidan sedan några år tillbaka med bra lön. Cool


   
SvaraCitera

Problemet med SMS-lån är räntan som är skyhög jämfört med ett banklån. Räntan är kostnaden/procenten som företaget kräver att du betalar tillbaka utöver det du lånat. Om du lånar av något skitföretag som kräver 50% ränta så måste du betala tillbaka 50% mer än vad du lånade och om du inte kan betala tillbaka så blir du skyldig mer och mer för varje månad. Lägg undan en liten slant varje månad så att det finns lite pengar om du skulle behöva någon akut tusenlapp någon gång för att SMS-lån är bland det sämsta du kan ta om du inte har egna inkomster att betala tillbaka med efter löning.


   
SvaraCitera