Aviseringar
Rensa alla

Utredning om add/adhd?


Ämnesstartare

Hej! Jag är 15 snart 16 och har känt i hela mitt liv att jag är anorlunda..
alltid blivit retat pågrund av att jag är efter osv.. 
alltid varit den blyga men endå den som vill prata.
kan aldrig koncentrera mig i skolan eller hemma. 
Ska jag städa mitt rum städar i kanske 5 minuter sen hittar jag något som jag fipplar med..
har alltid haft något i mina händer som gör att jag vill hålla eller göra något med mina händer kan lixom inte sitta still med händerna utan att jag känner behov av att göra något för det typ kliar frustrerande i händerna.
Känner ingen ide av att gå till skolan jag lixom går dit och sitter bara och håller på med pennan hela dagen för kan inte koncentrera mig..
är jag i en affär och handlar så vill mina föräldrar knappt gå med mig för att jag bablar för mycket och går överallt.
min pappa är säker på att adhd och add inte är någon riktig diagnos. Och min mamma tror jag har dyselexi och att de förklarar allt? Dyselexi har ingenting med konsentration och göra? Gör de bara svårt att läsa ( vilket jag har glasögon till)
Vad ska jag göra/ säga för att få en utredning? Vill gärna få en diagnos som kanke kan förklara farför jag är som jag är..
kan oxå lixom äta för att jag har tråkigt inte för att jag är hungrig?


   
Citera
Ämnesetiketter

Gå till skolsköterskan och fråga om hon kan fixa något åt dig, så du kan få en diagnos och sedan arbeta därifrån.


   
SvaraCitera

Jodå min bästa kompis fick nyss veta att hon har add. Hon kände väldigt många gånger att hon tappade lusten för allt, (vi har en annan diagnos också) detta var bara för serier dock men hon hade pratat och vet nu det är add hon har. Jag vet inte om det har något hur mycket man pratar, men känner igen mig att många av dem jag träffat som har de pratar nonstop. Alla pratar fort när något är kul eller om man är nervös. 


   
SvaraCitera

Gå till kurator eller psykolog och prata om det du upplever. Om du har svårt att komma ihåg allt du känner kan du göra lite research och sedan ta med en lista med de symptom som stämmer in på dig. Strunta i om dina föräldrar inte tror på det, bara du kan veta hur du faktiskt upplever världen. Dina föräldrar kan följa med till psykologen och se listan med symptom du skrivit. Du kan antingen låta dem läsa den eller prata om hur du känner. Ge dem källorna också så kan de läsa på på egen tid. Det var så jag gjorde för att påbörja min utredning, dock inte för adhd. Prova det! (:


   
SvaraCitera