Aviseringar
Rensa alla

Vågar inte berätta om min självskada


.....
Ämnesstartare

Hej, jag är en tjej på 14 år och under vintern som var så mådde jag dålig, de var mycket bråk och sånt, fick mycket ångest och sjönk in i en liten depression, såg några som oxå var de som skar sig och var så osäker då så testade det själv och de hjälpte bra, skar mig inte så mycket men har ca 8 ärr på min under arm varav 2 är tydligare en dom andra, har slutat nu och kommer aldrig börja igen men vågar inte berätta för min mamma att ja gjort de, och nu när de är sommar så kan jag inte längre gå runt i långärmat. Jag tror att min syster har sett dom och vet att hon oxå har skärt sig en gång men de är lixom inte synligt. Så snälla hjälp mig att våga berätta för min mamma, skriv typ hur ja ska säga och göra och så. Min mamma är snäll men känns som om hon kommer bli sur eller själv må dåligt av det, hon är ofta trött o lite små irriterad men endå snäll, så hur ska jag säga till henne?


   
Citera
M04
 M04

Hon kommer inte bli sur, ens föräldrar vill sina barns bästa och kunna hjälpa dem, blir värre ifall du döljer det för länge. 
Om du inte vågar säga det, så kan du skriva sms till henne och liksom förklara som det är, om du väljer att skicka sms så kan man etx skriva också att du känner dig obekväm eller så av att prata om det öga mot öga.
hon blir inte sur, hon kanske bara blir lite orolig eller chockad i början,men om ni faktiskt pratar/skriver om det så blir det bättre.
((+ om du mot all förmodan skulle börja må dåligt igen och/eller göra samma sak, så kan det bli lättare att prata med din mamma om det))


   
SvaraCitera

Vänd dig till dina föräldrar och prata med dem


   
SvaraCitera