Forumet - 10 000-kronors frågan; vem kan SVARET..?

10 000-kronors frågan; vem kan SVARET..?

3499 0 58
.
VEM UPPLEVER känslor som LÄNGTAN, LYCKA, SORG, KVAL?

Jaget/själen eller nåt av kroppens celler?

[y]

VEM UPPLEVER SINNESINTRYCKEN?

Ljusvågor och ljudvågor passerar in genom ÖGONEN och ÖRONEN och omvandlas där till elektriska signaler, som sedan skickas vidare in till hjärnan, som där fångas upp som BILDER och LJUD.

VEM är det som FÅNGAR UPP dessa sinnesintryck i hjärnan (bilder och ljud) och SER/HÖR dem och UPPLEVER dem som angenäma eller oangenäma?


HJÄRNAN BARA ETT VERKTYG!

Hjärnan är bara ett verktyg som skickar och tar emot signaler, en förmedlare av sinnesintrycken, en biologisk kopplingscentral, modemet mellan den medvetna själen, dvs Jaget, och den fysiska kroppens sinnesorgan!

[y]

VEM UPPLEVER?

Är det vi medvetna eviga själar, vi som lever i våra dödsdömda jordiska kroppar, eller är det nåt av våra omedvetna kroppsceller?


JAGET/SJÄLEN eller nåt av KROPPENS CELLER?

FINNS INGA ANDRA ALTERNATIV !!!

[y]

RÖSTA och KOMMENTERA, kära älskade vänner!

Spana också in:

aristoteles:

Precis, längtan sitter i hjärnan, har du sett en hjärndöd människa längta nån gång kanske?


Han kanske längtar efter förmågan att kunna uttrycka sig? Vi kan aldrig veta hurvida en person fortfarande besitter ett medvetande eller inte, vi kan bara se att han inte reagerar på yttre stimulans - Vilket kan bero på att kroppen inte fungerar längre helt enkelt. Först när du själv är hjärndöd vet du vad som är sant eller inte gällande den frågan.
Arthur89:

Så du 'tror' till fullo att hela din existens finns i din hjärna, och när den slutar fungera så är din existens(ditt medvetande, det som är du) över?


Ja, precis så.


Arthur89:

Vad säger du om de som upplevt nära-döden-upplevelser och berättar om utom-kroppsliga upplevelser etc?


Folk tror både på gud och på jultomten. Att någon påstår sig ha haft utomkroppliga upplevelser säger ingenting. Folk säger dumma saker.