Forumet - 100.000 kronor för en nedladdad film.

100.000 kronor för en nedladdad film.

1818 0 40
"Det kan kosta dig minst 100.000 svenska riksdaler om du blir dömd för fildelning, rapporterar Metro."

"Skillnaden med Ipred jämfört med tidigare är att det inte längre rubriceras som ett brottsfall utan ett civilmål. "I ett civilmål betalar den förlorande parten rättegångskostnaderna samt eventuellt skadestånd", skriver IDG idag.
– Hittills har olovlig nedladdning bara förekommit som brottmål, men normalt ligger kostnaden för civilmål på mellan 50.000 och 150.000 kronor per part för inte så märkvärdiga fall, säger Marianne Levin till Metro."

http://www.filmfrossa.se/nyheter/?ID=1986

Vad ska man säga?

2009 - Året då Sverige gick åt pip-svängen?

Spana också in:

elmo:

Lösningen är inte att tillåta den.


Självklart inte. Men skulle jag gå till ica och stjäla var enda film i deras filmlåda, når det inte upp till några 100.000 kronor. Varför ska det vara så extremt för illegal nedladdning?

OF 5:

tänk om dom skulle tänka som om mord[zzz]


Dra saker till sin yttersta spets. Bra argumentationsstil.
elmo:

Du skulle väll vilja att skadeståndet var identiskt med det du stal. Så du inte har något att förlora på att prova.


Vem har sagt något med identiskt? Men en ökning med över 1000%?

Dessutom, snor man en film i en butik, och behöver betala dess värde + 50% av värdet i skadestånd, kommer man antagligen välja att köpa filmen nästa gång. Eller du kanske tror att man kommer fortsätta tills man hamnar i fängelse?
GHurt:

Du verkar ha lite koll på Ipred, vad är det som händer nu när jag har en massa album och filmer på datorn som är nerladdade? Hur stor chans är det att de kommer och stämmer mig?


Jag är inte 100% säker på saken, men minns jag rätt kommer lagen endast gälla över allt som laddas ned illegalt efter den 1a april 2009.