Forumet - 1200 planeter utanför vårt solsystem

1200 planeter utanför vårt solsystem

731 0 10
NASA har tidigare i veckan rapporterat att exoplaneter lokaliserade av deras Kepler-projekt har uppgått i omkring hela 1200 planeter. Alla är inte bekräftade att vara just planeter än dock. Är det inte fantastiskt... bara av att ha analyserat en pytteliten del av stjärnhimlen så har man hittat 1200 nya världar!

The findings increase the number of planet candidates identified by Kepler to-date to 1,235. Of these, 68 are approximately Earth-size; 288 are super-Earth-size; 662 are Neptune-size; 165 are the size of Jupiter and 19 are larger than Jupiter. Of the 54 new planet candidates found in the habitable zone, five are near Earth-sized. The remaining 49 habitable zone candidates range from super-Earth size -- up to twice the size of Earth -- to larger than Jupiter. The findings are based on the results of observations conducted May 12 to Sept. 17, 2009 of more than 156,000 stars in Kepler’s field of view, which covers approximately 1/400 of the sky.

http://www.nasa.gov/home/hqnews/2011/feb/HQ_11-030_Kepler_Update.html

http://www.nasa.gov/mission_pages/kepler/news/kepler_data_release.html

Var visst samma text i båda. [tard]

Spana också in:

framtidstron är död:

vi får skicka med vår framtida film, så de ser vad såna där människor brukar sysselsätta sig med.


Haha, vad roligt det vore om det var den första informationen de fick om oss! Själva julskinkan hade fått en central roll i deras bild av oss... de hade undrat vad det var som var så speciellt med just julskinka och varför man använde den under samlag och lagt fram en massa teorier etc. [bigsmile]

Liebestraum:

ser det inte underbart oändligt ut?


Visst gör det det! Det är bara en fråga om perspektiv. Det häftigaste är att perspektivet blir bredare och bredare hela tiden, och upplösningen blir bättre och bättre. För ett tag sedan var människan blind, nu har hon börjat se och relativt nyligen har hon även fått glasögon! Nu måste vi bara uppfinna något som gör det möjligt för oss att tillryggalägga långa sträckor snabbt, det börjar att bli lite frustrerande att bara krypa omkring som nåt jävla meningslöst barn i en vagga och samtidigt se så fantastiskt bra!
Lämna myrorna i fred:

de hade undrat vad det var som var så speciellt med just julskinka och varför man använde den under samlag och lagt fram en massa teorier etc.


De skulle nog komma fram till att grisen är vår gud, och sedan tagit kontakt med grisarna istället för att få information om vår planet :(