Forumet - 15 årsgräns???

15 årsgräns???

314 0 24
Hej. Asså, jag vill se en film som det är 15 årsgräns på. Jag får se den filmen för mina föräldrar men e det olagligt. Kan mina föräldrar straffas eller så...???? Kan typ socialnämden ta mig eller något för att mina föräldrar tillåter mig att se en 15 årsgräns film??
Venfort:

Det värsta som kan hända är att personen i kassan inte säljer biljetten till dig. Men jag har yet to see en biobiljettmänniska kräva leg för en 15årsfilm.


Nej, men asså jag har filmen hemma men kan socialen få för sig prata med mig om de får reda på att mina föräldrar låter mig se filmen??

Spana också in:

7 År När filmen är tillåten från 7 år så får barn under 7 år följa med i vuxens sällskap.

11 År Vid 11 års gräns får barn som har fyllt 7 år följa med i vuxens sällskap.
Med vuxen avses en person som fyllt 18 år och är myndig.

15 År 15-års gränsen är absolut. Man måste ha fyllt 15år för att få se filmen på biograf, även i vuxens sällskap.
En foajévärd eller annan biografanställd som släpper in någon som är yngre bryter mot lagen.
Biografpersonalen kontrollerar därför legitimation i fall då de är osäkra.

Källa; http://www.bjornbio.se/Menu/censur.htm
Försäljare får inte sälja biljetten till dig om du är under femton, även med förälders tillåtelse, men om de säljer biljetten till dig så är det deras fel, inte ditt. Du kan inte bli straffad för det, det värsta som kan hända är att de vägrar sälja biljetten till dig.

Jaha, om du har filmen hemma så får du se den hur mycket du vill. Du får bara inte köpa eller hyra den från en affär, men kolla på hur mycket du vill!
ninjagrisen:

Nej nej, värsta är om han som ska släppa in dig ber om id och inte släpper in när du säger att du inte har något. Plus det ska du ha köpt popcorn och dricka för 100 spänn. Det är illa! Haha.


Men då kan man ju sitta och äta popcorn och dricka fanta hela dagen, så det är ju ganska okej! [y]