Forumet - 15 och snart förlovad

15 och snart förlovad

911 1 47
Hej, jag e 15 år och vart ihop med min kille som är 17 år i ca 6 månader[love][love][love].
För några månader sedan så friade han.. men jag sa självklart nej eftersom att han var full och kanske inte menade det riktigt![cool]
fick dock reda på igår att han menade allvar och att han förstod att jag sa nej [crazy] haha[love]
så nu har det kommit på tal igen, har ingen aning om hur jag ska gå till väga med allt... Så vad tror ni???![shake][love] Han sa att han tänkte fria igen om någon månad lr så, så att vi e förlovade [love]

Spana också in:

Tror du verkligen att ni kommer vara tillsammans resten av livet? Kommen ni skaffa boende ihop, bil ihop, kommer ni stå ut med varandra genom gymnasiet och universitetet när ni inte har tid med varandra? Kommer ni hålla ihop genom familjetragedier, nya krävande jobb, dålig ekonomi?

Om du stänger av din tillförseln av tonårigt, nykärt hysteri till din hjärna och tänker efter lite och kommer fram till att du vill leva HELA DITT LIV med den där pojken, så kör i vind antar jag. [party]

Dold text: Fast efter bara ett halvår tror man alltid att man kommer vara tillsammans för all framtid.
lolbruden:

Hej, jag e 15 år och vart ihop med min kille som är 17 år i ca 6 månader[love][love][love]


Tänk på att ni är väldigt unga och kommer förändras väldigt mycket tills ni båda är 20 och även efter det.
Ta det lugn, var tillsammans i flera år innan ni tar några större beslut.

Frippe96:

Du får inte gifta dig förens du fyllt 18, men visst förlova dig allt du orkar.


Man får gifta sig från att man är 16 år men då måste man ha målsmans tillstånd samt "Den som är under 18 år får exempelvis inte ingå äktenskap utan tillstånd av länsstyrelsen i det län där den underårige bor."
lolbruden:

Så vad tror ni?


Nämn en bra sak med att göra det?

Vet ni ens vad det innebär? Varför duger det inte att bara var tillsammans?

Jag har inte lagt något krut på att förstå mig på det själv. Tycker mest det verkar onödigt och krånglar till saker om man en dag inser att man inte är menade för varandra.

Och i er ålder är det väl få som har speciellt långa förhållanden, speciellt om det är fester inblandade och någon kanske "råkar" göra ett snedsteg och då är nog förlovningar och frierier inte värda ett dugg.
Xisco:

Tänk på att ni är väldigt unga och kommer förändras väldigt mycket tills ni båda är 20 och även efter det.
Ta det lugn, var tillsammans i flera år innan ni tar några större beslut.


Förlovningen är dock inget "större beslut" nu för tiden och i många fall betyder inte en förlovning inte ens att partnerna tänker gifta sig i framtiden [crazy]
Är det bara jag som tycker det är sjukt konstigt att PLANERA att förlova sig? Liksom: Oh vi har en date och då ska han fria. Till mig. Men jag vet om det.

Eller så är det jag som är en obotlig traditionell romantiker NÅGONSTANS där under det hårda skalet och tycker det ska komma som en liten fin överraskning om det nu tvunget måste ske.

Och som alla andra sa så är det ändå inte en "riktig" förlovning som ni gör, vill inte ens veta hur statistiken ser ut för hur många tonårspar som klarar sig upp i vuxna livet, men du kan lugnt anta att ni inte kommer göra några juridiska avtal.