Forumet - 16,4 i BMI?

16,4 i BMI?

945 0 16
Hej!
Jag är väldigt smal, och jag räknade nyss ut att mitt BMI var 16,4.
Hade man ett BMI under 18,5 då var man underviktig, alltså måste jag vara underviktig som fan? :s
Vad ska jag göra? Jag har försökt gått upp i vikt jättelänge, jag äter ordentlig mat hela tiden, mycket mat flera gånger om dagen, och har idrott 2 ggr i veckan, + rider ca 3 dar i veckan.
Ska jag höra av mig till en läkare eller vad ska jag göra? :S
okej, så din kropp faller inte i vad samhället har klassificerat som normal. synd för samhället.

om din naturliga kropp är byggd sådär, försök ej ta till medel som strider mot den.

vissa är ONATURLIGT naturligt smala, det är bara så det är.

ta det som en jävla fördel, snart kommer din ämnesomsättning komma ifatt dig och du lägga på dig vikt. [smile] njut.

Spana också in:

Jag mår bra, men jag är sjukt missnöjd med mig själv, för jag är så jäääävla spinkig!
Brukar också få taskiga kommentarer i skolan.
Om jag går förbi och en dörr går igen framför och jag tar emot den, börjar några killar skratta och säger "hahah, trodde hon skulle bryta armarna!" och folk säger jämt "shiiit vad smal du är! ;o!"
Nu är jag fan less på dehär! :(
janonym:

Och jag tycker att jag varit i puberteten ett bra jäkla tag nu, så då borde väl puberteten ha fixat det för länge sen :/


Nä det har du nog inte. Du ser inte så gammal ut heller.
Är folk i din familj/släkt smala? Gå till läkare och kolla att du har bra värden om du är orolig.
Visst är det lite konstigt att så många mår dåligt över sitt utseende? Idealbilden är väldigt begränsande, många känner sig för smala, för tjocka, för långa, för korta, för finniga, för håriga, för stora bröst, för små bröst, för platt hår, ja alla möjliga olika sorters komplex.

Vad spelar det egentligen för roll om du är "underviktig"? Tänk istället vad skönt om du kan leva ditt liv som du vill, du tränar för att du tycker det är roligt och för att du mår bra av det, och äter för att bli mätt och för att det är gott. Ingen kommer att tycka om dig mer eller mindre bara för att du blir några kilo tyngre. Det går att trivas med sin kropp trots att den inte ser ut som idealet. Man måste bara öva sig i att se kritiskt på tidningar och liknande som målar upp en bild av att man måste ändra sig för att duga.

Jag tror vi alla skulle må bättre av att inse att utseendet inte behöver spela så stor roll, och att idealbilden inte är det "normala" [smile]
BMI är egentligen inte anpassat att användas för individer och kan ge resultat som är väldigt missvisande. Om du inte är färdigvuxen (vilket jag antar att du inte är) så blir det dessutom ännu mer missvisande.

Om du gått ner mycket i vikt tidigare eller legat på samma vikt under flera år (och är i nedre delen av tonåren, vilket jag också antar att du är) så kan det vara en bra idé att träffa en läkare. Men om så inte är fallet, och du dessutom äter ordentligt och mår bra, så behöver du inte träffa en läkare bara för att du har ett lågt BMI.
hur gammal är du?

tyvärr fungerar inte mat- och motions-delen för att påverka vikten så bra när kroppen växer; din kropp förbränner allt vad du stoppar i dig och det bästa du kan göra är förmodligen att försöka bibehålla den vikt du har nu, och se till så att du inte minskar i vikt. Det är inte farligt att vara mager om man äter ordentligt och rör på sig lagom mycket och inte har tecken på några bristsjukdomar.
janonym:

Men jag känner mig så liten och spinkig med mina vänner, så jag vill verkligen verkligen verkligen gå upp i vikt!

Och det är inte för att andra ska tycka om mig mer då, utan för att jag skulle vara mycket mer nöjd med mig själv då! :)


Om du redan äter gott om mat och dessutom tränar så kommer du sannolikt ha väldigt svårt att gå upp i särskilt mycket i vikt. Varför kan du inte vara nöjd med dig själv vid din nuvarande vikt?
jag var supersmal tills jag var 16-17. Eller, inte supersupersuper, men smal. Nu har det ordnat till sig lite, har lagt på mig några kilon och det är väl ok. Men jag tycker duska göra såhär, äter du mat och du får i dig tillräckligt näring så är det väl helt ok att du är smal? För säkerhets skull kan du ju kolla upp din "onaturliga" smalhet hos läkare, så ingen sjukdom exempelvis överaktiv sköldkörtel ligger bakom.
du är säkert jättefin
såg en tjej på stan som var mycket yngre än jag men lång och riktigt, riktigt tanig. Hon var spinkig och klen. Tunna ben... Hennes lår var lika tunna som min handled och när hon gick fick jag ont i hela kroppen. Trodde hennes ben skulle gå av vid knäna... Hon gick ostadigt och såg bara ottäck ut.
Men ändå, på något sätt, såg det så... Bekvämt ut. Fint. På något sätt.

Jag tror inte du är så smal om du inte är sjuk. Så, ja. Du är fin.