Forumet - 16 år och mamma

16 år och mamma

6554 0 68
Ja, som rubriken lyder...
Förstår dock inte varför alla ska hela tiden ska påpeka min låga ålder.
Jag får höra, varje dag att "du kommer aldrig att kunna ge din dotter ett normalt liv" och "tycker synd om dig".
Men jag menar...nu är det som det är? Det var ju mitt val och det är ju ingen heller på påverkas av att Jaqeline finns i livet.

Vad tycker ni?
Är det en "skam" att få barn vid 16 års ålder?

Spana också in:

aeei:

Vad tycker ni?
Är det en "skam" att få barn vid 16 års ålder?


Beror väl på om det kommer få gå på försörjning av soc hela livet eller om du kommer kunna få ett jobb som kan betala för kalaset. Tror det är ganska svårt att gå ut skolan och vidareutbilda sig/skaffa ett ordentligt jobb utan att din familj kommer få ta mestadels av belastningen det innebär att uppfostra en unge.
[cry]
Luna Lovegood:

Men just hennes liv är det nog få som ifrågasätter, det är väl snarare din lämplighet som mamma som ifrågasätts.


mjao, nu finns hon ju redan här på jorden. stackars 16-åringens familj bara.

har en 26 årig syster som inte var redo att skaffa barn, och nu står hon där lämnad av killen ett år senare. varje helg får jag/resten av familjen ta hand om barnet när hon är ute och festar, och nästan varje dag tar vi hand om den då syrran inte vill hoppa av sina studier. det är bra att hon utbildar sig, men när det kommer till barn så påverkas familjen ganska hårt och negativt. barn är ett helvette att uppfostra, trots att de är så himla gulliga!

jag älskar min syster men det betyder inte att jag håller med i allt hon gör. att skaffa barn var inte lämpligt för henne, och hon var 25~, hade egen lägenhet osv. jag tvivlar STARKT på att många 16-åringar är lämpliga kandidater för barnskaffning. in fact, de 16-åringar som funderar på detta borde få en barnvakt när föräldrarna inte är hemma, så att de inte gör något dumt! [love]

sådär, fick ventilera lite [y] I love you sister, but damn it....... [blush]
aeei:

Är det en "skam" att få barn vid 16 års ålder?


Nej, men jävligt korkat.

Pheadrus:

Opraktiskt kanske, men det är inte sämre än att skaffa barn när man är 35 och upptagen av sin egen karriär.


Öhh jo, med tanke på att när man är 35 har man oftast fast inkomst, utbildning, eget boende m.m. En 16-åring är själv ett barn och barn ska inte ha barn.
Jag tycker det är fel att skaffa barn om man är typ under 25 år. Du ska dock inte ta det personligt. Jag känner inte dig, så kan inte säga om du är mogen eller inte, påsåvis kommer jag aldrig heller klaga/påpeka din ålder.


Personligen tycker jag att man ska ha gått igenom följande:

1. Fixat en bra bostad.
2. Fått snurr på livet, dvs. fått ett bra och fast arbete och vet att det är mannen/kvinnan du vill dela resten av livet med.

3. Enligt mig bland det viktigaste... Införskaffat sig erfarenheter. Detta gör man enligt mig på lättaste sätt att resa runt om i världen och vara med och upptäcka mycket.

Jag skulle såklart vilja ha unga föräldrar. Men åtminstonde ska det skaffat sig någons slags livsfarenhet. Vilket är som sagt enligt mig inte något man hunnit fått förrän ca. 25-års ålder.

Barn vill ju ofta veta mycket om vad föräldar varit med om. Iallafall vad jag upptäckt, och då räknas det inte att tjejen gått på en ridkurs för 2 år sedan och killen på en gitarrkurs. [party]

Så är det "skam" att få barn vid 16 års ålder? Ja, i alla fall för säkert 95%.
kebu12:

Jag tycker också du är cool Gillar tjejer som man får sexa och sen låter en slippa ansvaret med det


Och vad vet du om det? Tycker att det är väldigt omoget att "hoppa på" på det sättet med tanke på att du inte har en aning om min relation till Jaqelines pappa.
Men om du/ni vill veta så har jag en god kontakt med honom, han träffar sin dotter och har tagit på sig halva ansvaret.
Nonchalant:

Och hur många 16-åringar kan försörja sig själva?


Har man familj som kan hjälpa till kan man ju faktiskt både klara skolan och barnet, man kanske inte rent tekniskt försörjer sig själv, men man har sin och barnets försörjning tryggad.

Naturligtvis har inte alla 16-åringar bra förutsättningar att skaffa barn, men det är inte åldern som sådan som är problemet, det är ju främst det praktiska problemen runtomkring.
aeei:

Och vad vet du om det? Tycker att det är väldigt omoget att "hoppa på" på det sättet med tanke på att du inte har en aning om min relation till Jaqelines pappa.
Men om du/ni vill veta så har jag en god kontakt med honom, han träffar sin dotter och har tagit på sig halva ansvaret.


Oj, tog fel på person. Har själv sprutat i många 16 åriga flickor och sen stuckit ifrån skiten som kom ur det, så jag tänkte att det kanske fanns en risk att du var en av dom. Men tur att du inte var[smile]