Forumet - 16-årig flicka åtalas för sex

16-årig flicka åtalas för sex

1988 0 48

Spana också in:

http://johannasjodin.blogg.se/2010/october/16-arig-kvinna-atalas-for-sex-med-tva...

Som bekant är den nuvarande sexualbrottslagstiftningen tydlig med att alla personer ej fyllda femton år bör skyddas mot alla former av sexuella handlingar. Alla är värdelöst som begrepp om det inte innebär alla och därför inkluderar det även handlingar som är önskade.

Lagstiftningen sänder en signal till unga att vänta med sex och den ställer till med besvär för personer som vill ha sex men som inte är femton år fyllda. De lämnas åt sina föräldrars godtycke.

Det råder inga tvivel om att en lag som är formulerad på den nuvarandes vis ger utrymme för att döma personer som inte utsatt någon för en oönskad sexuell handling. Somliga har menat att det givetvis inte kommer att hända eftersom att lagen finns till för att skydda unga och naturligvis är man inte intresserade av att skydda unga från deras orättfärdigade sexuella lust. Eller?

Det senaste fallet ger mig och andra som avfärdat lagen i dess nuvarande form rätt. ”En 16-årig flicka i Halland åtalades på tisdagen i Varberg för att ha haft sex med två 14-åriga pojkar som hon var bekant med. Brottsrubriceringen är sexuellt utnyttjande av barn. 16-åringen medger omständigheterna men nekar enligt lokala medier till att ha gjort något brottsligt. Att kvinnor åtalas för sådana här brott är ovanligt. Flickans advokat säger till Radio Halland att han inte tror att det var för sådana här fall som lagen kom till.”

Den som är intresserad kan hitta liknande fall. Det som är utmärkande för detta är att en kvinna har åtalats (ej dömts) och att åldersskillnaden är minimal. Då och då när frågan diskuteras uppmanas de fjortonåriga kvinnorna som vill ha sex att ligga med jämnåriga män. Man ser gärna att de håller på sig, men om de verkligen inte klarar av det kan de åtminstone hålla sig utom räckhåll för personer som inte är jämnåriga.

"Men hur gör man då om man är 14 och är tillsammans med en tjej eller kille som är 15 eller 16? Båda kanske känner sig redo för sex och verkligen vill! Det är klurigt det där. Det är ju egentligen olagligt, men är man på samma utvecklingsnivå och är ihop är det ju svårt att motivera att man inte ska ha sex." - Mensbloggen

Kommer någon uppmana fjortonåringar att ligga med sextonåringar efter detta?

Av någon anledning rör inte debatten frivillighet och dess motsats. Av någon anledning är fjortonåringars knullande med jämnåriga inte lika smutsigt. Det känns någonstans som att normerna har smugit sig in här.

Jag kan se till mig själv. När jag var fjorton år kändes en vecka som minst sju. Jag umgicks och hade sex med personer i tjugofemårsåldern. De kunde berätta om en ”ny film” som gjordes för över tio år sedan. Alla äldre i ens omgivning pratade om hur fort tiden gick och man förstod inte vad de menade. Fort? Den gick knappt framåt och de förväntar sig att personer i den åldern som knappt tänker på något annat än sex ska vänta med att ha det i ett år? Om de som betraktar fjortonåringar som snudd på en annan ras åtminstone kunde sätta sig in i deras situation någon gång. Även unga vill ligga ibland, må så ske.

[smile]