Forumet - 18/4 Bostad åt alla! - Demonstrationer i Göteborg och Lund

18/4 Bostad åt alla! - Demonstrationer i Göteborg och Lund

497 0 23
Nån mer som ska till någon av dessa? [party]

Vet inte så mycket om den i Göteborg, men i Lund kommer vi efteråt avsluta med en mysig picknick med möjlighet att träffa oss som sysslar med ockupationer och se hur snälla vi är, samt möjlighet att själv organisera dig om du är intresserad. Men det absolut största är väl antagligen att man kan träffa mig. [wink][wink][wink]

"Nu på lördag är det två demonstrationer för bostäder åt alla. En i Lund och en I Göteborg.

Göteborg: Samling kl 14.00 i Brunnsparken
Lund: Samling kl 14.00 på Stortorget

Göteborg:

Demonstrationen är organisations/partipolitiskt obunden. Samling 14.00 Brunnsparken!

BOSTAD ÄR EN RÄTTIGHET - RIV INTE BOSTÄDER I GÅRDA - INGA ÅTAL MOT HUSOCKUPANTER

Bostadsbrist, rivningar av bostadshus för att bygga parkeringar, dyrare och färre hyresrätter, allt detta är en utveckling vi måste stoppa! I bostadsbristens skugga lämnas samtidigt hus och lägenheter tomma, för att driva upp värdet på området (som i gamlestan), för att lättare få till stånd en rivning (som i gårda) eller helt enkelt bara för att man hellre håller uppe hyror som ingen vill betala än att låta människor få tak över huvudet. I Göteborg (liksom på en del andra platser) har människor löst detta genom att helt enkelt gå in i de tomma husen och börja bo och vara i dem. För att synliggöra problemet men också för att direkt göra något åt sin egen och andras situation. Att få en fast lägenhet är nästan omöjligt idag för den som inte har mycket pengar. Även om man har en fast anställning, vilket färre och färre har, är bostadsmarkaden ett lotteri, fyllt av korruption, rasism och godtycklighet. För de som inte har någonting är en egen bostad ett svåruppnåeligt mål, helt enkelt för att det saknas bostäder, och man vägrar låta de lokaler som finns användas efter människors behov.

Ockupationer av hus i Göteborg har under det senaste året varit framgångsrika i att lyfta fram frågan om rätten och möjligheten till bostad, men har samtidigt blivit hårt ansatta av kommunen och dess fastighetsbolag, som polisanmält och legat på polisen för att få till stånd massiva polisinsatser. Människor har gripits, hållts i förvar, förhörts och DNA-testas, förundersökningar har inletts och nu är frågan om de som deltagit i ockupationerna ska åtalas för brott eller inte. Vilket är det största brottet? Att låta hus stå tomma i tider av bostadsbrist eller att flytta in och använda dem? Vi tycker: lägg ner åtalen, och sluta skicka polisen på folk som försöker lösa problemen!

I Gårda finns nu planer på att riva hela bostadshus för att bygga parkeringhus. Detta är såklart vansinne för staden och en tragedi för de människor som bor i husen. Göteborg behöver fler billiga bostäder, inte färre. Och parkeringshus får aldrig prioriteras framför bostäder.

Kom på lördag och var med i kampen för bostad åt alla och en stad där människor får bo!

Mer info kommer.

Lund:

Politikerna tog Smultronstället från oss, precis som de har vägrat alla i den här stan att få möjlighet att bo på ett bra sätt - alla vi som inte fått en femma vid Stortorget av pappa när vi flyttade hemifrån alltså. Kommunen tänker inte lösa några av våra problem, de bygger snuthus och lägger ner mångmiljonbelopp på en kulturhuvudstadsansökan istället för bostäder. Vi tänker göra någonting åt det tillsammans. Följ med!

Som upptakt inför ockupationsfestivalen 16/5:e bjuder vi därför in er till en demonstration med picnic och pepp åt alla. Bara en liten försmak av våren och den grymmaste festivalen som tänkas kan.

Kl 14 den 18:e april på Stortorget samlas vi för att demonstrera. Ta med picnicprylar, en engångsgrill och glatt humör!

På demonstrationen har vi inte med oss några parti, organisations eller gruppnamn på banderollerna. I övrigt får man ha vilka banderoller man vill som har med bostad åt alla att göra. Vi är alla drabbade av en sjuk bostadspolitik - vi är alla Smultron!"

Spana också in: