Forumet - 18 år och Gravid. Funderingar.

18 år och Gravid. Funderingar.

2165 0 51
Jag fick reda på att jag är gravid för tolv dagar sedan. Jag är 18 år och i en relation med min kille som varat i snart två år, han är 19.

Vi har länge fantiserat och längtat efter ett barn tillsammans, men mer i tankarna om att det skulle inträffa längre fram, med fast inkomst och egen lägenhet osv. Om några år.
Och nu är jag plötsligt gravid. Vi blev först glada och överraskade vilket sen övrgick till sorg och besvikelse eftersom vi antagligen borde göra abort.

Jag är nu i vecka nio och vi kontaktade ungdomsmottagning så fort vi fick reda på det, för ca två veckor sen och fick en tid den 4 januari, för undersökning som man genomför innan abort.

Det känns hemskt att behöva gå ända till vecka 11 för att sedan döda vårt barn som då kommer att ha fingrar, tår och till och med naglar.
Men dom hade tydligen lång väntetid.

Vi älskar vårt barn och vill inget mer än att behålla det. Om vi hade behållt det så hade jag hunnit gå ut gymnasiet två månader innan h*n föds. Vi hade haft egen lägenhet och min kille kommer att ha fast anställning med medelhög inkomst. Jag hade bara haft gymnasial utbildning och ingen inkomst.
Vilket hade vart okej, men knappast optimalt. Vi hade fått vända och vrida på varenda krona för att det skulle gå ihop, och jag vill helst ha egen inkomst ifall det skulle gå snett mellan mig och min kille.

Vi vet ju vad vi vill, vilket är att behålla vårt barn, men vi har inte bestämt oss. Mitt samvete säger att det vi borde göra abort. Medan min kille är mer positiv till att behålla h*n.

Vad hade du gjort? Tror du att vi hade kunnat leva med och försörja ett barn utifrån informationen du fått?

Spana också in:

saturn:

Att behålla det är att slänga bort din och din pojkväns framtid antagligen


Det där har jag svårt att hålla med om, en framtid hade vi ju definitivt haft, med eller utan barn. Du kanske menar ungdom, tja.. det är kanske sant, man tvingas ju bli vuxen, men samtidigt så är det något som säger mig att det hade varit underbart med en egen familj redan nu, och visst kan man hitta på roliga saker med familjen och vänner med barn. Att festa är inget jag prioriterar högt.
saturn:

Om det var ditt barn som kom till dig med detta dilemma i framtiden, vad skulle du sagt?


Jag hade bett henne tänka igenom det noga och länge och känna efter ordentligt för vad hon själv vill. Och att Inte låta omgivningen påverka hennes beslut. Samt vad som hade varit bäst för barnet.
saturn:

Nej jag menar framtid då utbildning ej kommer vara prioritet


Jag tycker inte att en människas framtid är beroende av en högt prioriterad utbildning. Finns så många andra faktorer som spelar in, som kärlek, vänskap familj osv. Man kan ha det knapert och vara lyckligast i världen. Men det är ju min åsikt.
tingeling:

Jag tycker inte att en människas framtid är beroende av en högt prioriterad utbildning. Finns så många andra faktorer som spelar in, som kärlek, vänskap familj osv. Man kan ha det knapert och vara lyckligast i världen. Men det är ju min åsikt.


skrev inget om lycka
tingeling:

Vad menar du med framtid då? definiera? att vi inte kommer att leva mer? eller att vi kommer ha en dålig framtid för att vi är fattiga?


Att ni kommer fastna på tråkiga arbeten med minimilöner för att ni ej utbildat er klart, och inte kan sluta då ni är beroende av de små löner ni får. Hela era liv kommer kretsa kring ungen, ungen kommer växa upp och veta att den var orsaken till att ni aldrig direkt hade drömjobbet/drömbilen etc
tingeling:

Vad hade du gjort? Tror du att vi hade kunnat leva med och försörja ett barn utifrån informationen du fått?


Till att börja med har jag mycket svårt att tänka mig att jag skulle försätta mig i situationen överhuvud taget. Men abort hade nog varit en självklarhet.

Jag vill ha barn, fler en ett med, men jag skulle aldrig kunna sätta ett barn till jorden innan jag själv var helt mogen och redo för det och innan jag fullt ut kunde stå på egna ben och ha en trygg och stabil situation (läs: både jag och min tjej har jobb, äger vårat boende utan enorma skulder, samt har några hundratusen hopsparade som en buffert för oförutsatta händelser).
saturn:

drömjobbet/drömbilen


Mitt liv kommer aldrig att kretsa kring ett jobb, Jag har aldrig velat att det ska vara det centrala i mitt liv, jag kan mycket väl studera längre fram och bli vad jag vill, sen har jag inget behov att jobba mycket och bli rik. Det är inget jag strävar efter. Och fina prylar är inte heller något jag prioriterar. Men jag vill att det ska funka och gå ihop.
tingeling:

Mitt samvete säger att det vi borde göra abort.


Lyssna till ditt samvete. Visst är det ett gemensamt beslut, men i slutändan är det ändå upp till dig. Jag tycker ni ska vänta, för det kommer fler chanser till att skaffa barn.. jag menar ni är ju osäkra på ekonomin osv. Väljer ni att behålla barnet går det inte att göra ogjort.