Forumet - 19 år och 172 cm

19 år och 172 cm

1380 0 27
Hej, jag fyllde just 19 år, och har bara lite frågor angående ungefär hur länge man växer?

Jag är 172 cm nu, (en helt acceptabel längd), men undrar ändå om jag kommer bli längre.

Min bror är 184 cm och 21 år, har varit så lång sedan han var 18. Min mamma är 165 cm lång och min pappa 178.

Jag vet att man växer olika, men tycker ändå att det är konstigt hur en sådan skillnad kan ha uppstått mellan mig och min bror. Jag kom in i puperteten runt 13 år , så det är ju en normal ålder. Var dock runt 160 bara när jag började gymnasiet och har växt till 172 nu framförallt under det sista året. Jag kanske kommer ha en till växtspurt innan jag är klar?

Kommer inte ihåg formeln för den där tekniken man räknade ut sin ungefärliga längd med, men enligt den skulle jag bli runt 178 cm.

Tycker bara det är lite konstigt, men jag kanske ska ge det ett år till, och sedan får jag leva med det :).

Har även börjat träna lite lätt tre gånger i veckan på gymmet, men det skall ju bara förbättra min längd, framförallt ryggträningen, då jag förut hade en väldigt otränad rygg.

Ville bara skriva av mig lite :).

Men om ni vill kan ni svara vad den ungefärliga åldern är som man slutar växa som man? Det kan väl vara allt mellan 18 - 21?
Du kommer antagligen växa lite till. Jag har för mig att skelettet fortsätter växa tills man är i ca 30års åldern, därefter går det utför. Det händer normalt inte mycket med längden mellan 20-30års åldern dock, är mer grovleken i axlar och i själva skelettet som framförallt ökar. Skillnaden mellan syskon är inte så ovanlig. Ex är min bror 185cm medan jag själv är 175

Spana också in:

Kan väl fråga det här när jag ända håller på: Fungerar det att hänga för att avlasta ryggen? Alltså att man hänger med händerna från en stång och slappnar av med musklerna? Effekten av det blir väl att det sker ungefär samma effekt som när man sover och att gravitationen medför att stretcha ut ryggen. Längden man tjänar när man sover försvinner ju över dagen pga tyngdlagen som trycker ner en. Läste någonstans att med rätt träning av ryggen + hängövningen kunde man tjäna runt 4 cm över kanske 2 månader, genom att man då förbättrar blodflödet i diskarna och stärker dem, och därmed ökar längden.

Kanske är ren dynga, men vad vet jag? Många personer mister ju cm på att ha en otränad rygg.
Aiton:

så det där med syskon är inte ovanligt


menar de .. Min lillebror är 13, 14 i sep, och är 177 cm , medans jag som är 16 bara är 172 cm ... och min minsta lilebror är 157-160 och 11 år .. Jag bli kortast x] lol , ändå är mina föräldrar inte så långa 168 och 178 cm ..
Det är gener, det spelar ingen roll om det är en hel meter mellan dig och din bror. Har han fått en recessiv gen som din mamma/pappa burit på och den blivit dominant i hans DNA så har han fått det... Du råkade bara få "fel" gen, dina föräldrar är ju rätt korta i jämförelse.

Men jag vet faktiskt inte om du kommer växa mer, kan inte säga något om det.
Aiton:

hur lång e du exakt


Jag var exakt ..............................Dold text: hmm, nu blir de spännandeDold text: Snart säger jag de ... :D
Ok.Jag var 172.7 cm EXAKT Enligt ett måttband .. och nej har inte vuxit ngt .. har gått back 7 mm som sagt sen hmm .. Februari 08 :(