Forumet - 20 år, utslängd hemifrån, deltidsanställd. Hur gör jag för att hitta en bostad i Stockholm?

20 år, utslängd hemifrån, deltidsanställd. Hur gör jag för att hitta en bostad i Stockholm?

596 0 3
Hej

Jag har blivit "utslängd" hemifrån. Eller, rättare sagt, jag bråkar med mina föräldrar och jag klarar inte av att bo hemma längre. Både dom och jag tycker det är bäst om jag bara drar så fort det bara går. Jag är deltidsanställd och har en lön i snitt på 5000-8000kr varje månad, efter skatt. Hur går jag till väga för att hitta en bostad i Stockholm? Jag lär ju inte få ett kontrakt eftersom min lön kan variera otroligt mycket. Att bo hos någon kompis är inte heller aktuellt. Är det socialtjänsten som jag kan vända mig till? Hur då i så fall?
Stockholm är tillsammans med Göteborg, Malmö och kanske Uppsala inte optimala städer för att hitta bostad i, särskilt inte att hyra. Står du i bostadskö? Hur många ködagar har du?

Annars är det andrahandsuthyrning som gäller. Många studenter hyr ut sina studentlägenheter över sommaren. Där har du troligtvis störst chans att hitta något, men till hösten kommer du få det kämpigare gissar jag.

Kanske skulle du ta ett heltidsjobb i en annan stad, om det ginge?
Att flytta till en annan stad är inte heller aktuellt. Stått i bostadskön sedan 2009-01-26, inte så värst att skryta med. Känns väl rätt så onödigt att flytta in i en lägenhet över sommaren bara. Det kan man ju inte kalla för "hem". Trodde att det skulle vara lättare att hitta om man drog sig till socialtjänsten och förmedlade att man blivit utslängd, men jag kanske har fel.