Forumet - 你会中文吗? - Kan du kinesiska ?

你会中文吗? - Kan du kinesiska ?

26306 0 556

Spana också in:

effect:

AlphaMale: Nan ji star eller vad det heter ;S


Jag andvänder windows egna Chinese input(typ samma som kineserna andvänder). Det är lite krångligt att installera men är 100 ggr bättre än NJStar och fungerar över allt.

Nu har jag engelska versionen av windows XP och du kanske har svenska men det lär vara likadant i alla fall. Gå in på Kontrollpanelen. Gå sedan in på "Regional and language options". Lär ju heta något med språk på svenska.

Det kommer öppnas ett fönster med tre flikar. Regional options, Languages, advanced. Gå in på languages som är i mitten. På nedre delen av fönstret ska det finnas "supplemental language support" och två rutor man kan kryssa för. Hos mig är båda i kyssade och installerade. Om dina inte är det så kryssa i dom och installera filerna som datorn vill ha. Du kanske behöver din Windows CD. Du kanske behöver starta om datorn i mellan.

När dom är ikryssade och allt är installerat eller om dom redan var i kryssade från början, tryck på "details" på övre halvan av fönstret. Nu kommer du till ett fönster där du kan lägga till och ta bort språk du kan skriva på datorn. Tryck på "add".

Du kommer till ett nytt fönster där du kan välja vilket språk du vill lägga till. Välj "Chinese PRC" eller hos er kanske det heter "Kinesiska PRC" eller nått. Det finns flera versioner av Kinesiska. Ta bara den som det INTE står: HongKong, Taiwan, Macau eller Singapore på, annars kan du inte skriva "Simplified characters".

När du valt språk kryssa för första rutan uppifrån. Hos mig heter den "Keyboard layout/IME". Välj "Chinese (simplified) - Quan PIn. Hos er kanske den heter Kinesiska - QuanPin eller nåt. Tryck sedan på OK. Nu borde Kinesiska installeras på datorn. Du kanske måste sätta in din Windows CD för att installera, och sen starta om datorn.

Nu ska man kunna välja Kinesiska som skrivspråk. Om det inte fungerar så gå in på Kontrollpanelen, "language and regional", fliken i mitten "languages", tryck på details. Här kan man ändra vilka knappar man byter språk på osv osv osv. Det är lite krångel men det fungerar.

Om ni har några frågor så ställ dom så kanske jag kan hjälpa er.
effect:

:/ har installerat det. Och det funkar och skriva, men det går fortfarande inte att skicka. Kanske bara går om man befinner sig i Kina? [sad]


lol[bigsmile] Är ganska säker på att det inte har något att göra med var man befinner sig. Om jag minns rätt så fungerade det inte för mig eller förut, men sen så gjorde det helt plötsligt det.... Jag vet inte vad som hände.

Måste ju finnas någon förklaring.