Forumet - Tråden för råd vid datorrelaterade inköp

Tråden för råd vid datorrelaterade inköp

18865 0 946
IceFalk:

Jag har hittat en, Zepto, bärbar dator som jag fick customiza själv, gick på sju tusen, känns lite för mycket för en dator men det kanske det inte är? Hur länge håller en bärbar dator?


Jag tror inte att 7000 är så mycket egentligen, men det beror så klart på vad du köper. De billigaste laptopsen man ser i reklamer och sånt brukar kvalitetsmässigt vara ren skräp. Zepto har jag själv aldrig använt men vad jag har ska de hålla rätt hög kvalitet. Livslängden beror också på kvaliteten och sen beror det på hur länge du orkar sitta med en gammal burk. Efter ett visst antal år kommer den känns som en stenåldermaskin även om den är hel och fin.

Nevon:

Jag vill köpa en dator. Vilken ska jag köpa?


Nä, sluta nu. :(
Lite mer specifikation än så får du ha.

Spana också in:

Nevon:

Okej. Den ska vara släpbar. Och inte ha något förinstallerat operativsystem.


Zepto säljer utan operativsystem, och jag slänger dessutom in en sökning på pricerunner på laptops utan operativsystem! Bara för dig! http://www.pricerunner.se/cl/27/Baerbara-datorer?a_662=Not+Included

IceFalk:

Är du duktig på datorer? Jag hade nämligen kunnat skicka..eh..den där listan där allting står om vad som finns i datorn..om man nu får det i den här tråden?


Absolut, det är det denna tråden är till för. Samla alla osäkerheter vid datorköp på ett ställe istället för femtioelva strötrådar. Klistra in den om du är osäker så får folk ta sig en titt på det.
Jag skulle ju faktiskt också köpa en dator, är dock lite osäker på var och vad.

Har kommit fram till att den behöver vara släpbar,, då mitt blivande rum är relativt litet och det kan bli fråga om regelbundna förflyttningar.

Har cirka 7-8k och röra mej med, ev lite mer.

Har varit inne på att köra med Linux istället för Vista, då jag inte riktigt känner för det.

Datorn kommer väl först och främst användas till skolarbeten men även en del musiklagring.

Please, help me!
IceFalk:

Jag har hittat en, Zepto, bärbar dator som jag fick customiza själv, gick på sju tusen, känns lite för mycket för en dator men det kanske det inte är? Hur länge håller en bärbar dator?


IceFalk:

Den kostar 5.500 kr. Är 15" en liten skärm? Vad är standard?


15 tums skärm låter konstigt, är du säker på att det inte är 14.4? 15.4 kan väl anses vara standard(tror det är det vanligaste) men enligt mig är det alldeles för stort. hur större skärm du har desto större blir datorn. och då den ändå är bärbar sitter du ganska nära skärmen.

men det är ju en smaksak testa att gå in i en affär som säljer så kan du ju kolla vad du tycker känns mäst prisvärt.

har du kollat på asus eee pc http://en.wikipedia.org/wiki/ASUS_Eee_PC
om jag själv gick i tankarna att köpa en laptop skulle den vara ett självklart alternativ(behöver man mer kraft kan man kompletera med en stationär, då den bärbara ändå ska vara just bärbar)
IceFalk:

Åh, föressten, hur skaffar man op-system?

Ah, fan. Såg precis att den datorn inte har en sån..typ rullgrej.. och det är viktigt för mig. Nåväl, får väl fortsätta leta..


operativsytem köper man (windows) eller ladar ner gratis(linux). ska du köpa ditt exemplar försök att köpa det med datorn, det blir mycket biligare på det viset..