Forumet - Hur ser den typiska sossen, vänsterpartisen, moderaten etc ut enligt dig?

Hur ser den typiska sossen, vänsterpartisen, moderaten etc ut enligt dig?

21466 0 61
Mina sterotyp-bilder (och ja, vi generaliserar i den här tråden [blush])


Vänsterpartist: chey med palestina sjal alternativt en progg-musiker

Moderat: Äldre herre á la Monopol-gubben, bor i ett slott och skrattar åt fattiga.

Kristdemokrat: Konfirmerad chey med hemstickade kläder och självlockigt hår som vet hur man kockar knäck och gillar "mysiga" saker och har kors runt halsen.

Centerpartist: ??? O____o"

Miljöpartist: Ungdom som inte vet vilket parti den ska rösta på så då röstar den på miljöpartiet för den gillar miljön.

Folkpartist: Skitstövell som gillar "hårda tag" och "diciplin".

Socialdemokrat: Röstar på sossarna för att "den alltid gjort det".

Sverigedemokrat: Fet och ful person som blev slagen av invandrare som liten och sitter på youtube och skriver "SD 2010!" på massa random videos eller skapar trådar om hur hemska muslimer är på olika forum, alternativt en korkad tjej som sett en invandrare på efterlyst och börjar "hata blattar" darför.ja, ni fattar grejen...
Vänster/MP = Måttfullt coola.
Sossar/Moderater = Populister
Borgare i allmänhet = Antingen giriga och kalla idioter eller missledda.

McLuver:

SD: Fet och ful person som blev slagen av invandrare som liten och sitter på youtube och skriver "SD 2010!" på massa random videos eller skapar trådar om hur hemska muslimer är på olika forum, alternativt en korkad tjej som sett en invandrare på efterlyst och börjar "hata blattar" darför.


...Yeah, pretty much [bigsmile]
Vänsterpartist:
Tjej/kille med Palestinasjal alternativt som gillar progg-musik. Lite annorlunda klädstil än gemene man. Trevliga speciella människor

Moderat:
Brommafarsa som åker omkring i dyr, ful bil, inte sällan en SUV. Tvekar inte att lätta på pluskan för att det skall stå turbo/kompressor/s-line bak på bilen, trots att gubbfan i realiteten inte kan köra bil, ty ytan är det viktigaste.
MUF:are. Ej sällan bortskämda snorungar till ovanstående farsor. Tycker att det är häftigt att vara MUFare eftersom det indikerar att man har mycket deg, vilket av någon anledning betyder att man är bättre än alla andra. Tror sig ha åstadkommit något storartat här i livet och lutar sig tillbaka på sina rika föräldrar och tror sig få credd för detta.

Kristdemokrat:
Konservativa, kristna fundamentalister som är emot homoäktenskap och liknande eftersom "det saknar stöd i bibeln". Tycker ofta att bara vissa skall få rösta. Är som regel den enda som inte konfirmerar sig för att få prylar, festa, träffa folk av motsatt kön och förhoppningsvis få utbyta kroppsvätskor...

Miljöpartist: Något vänstervriden ungdom som inte riktigt identifierar sig med vänstern/sossarna. Fokuserar mycket på miljön. Inte sällan vegetarian/vegan. Som regel trevliga och intressanta människor som liksom vänsterfolk ofta klär sig lite annorlunda och är lite annorlunda i största allmänhet.

Folkpartist: Skitstövell som gillar "hårda tag" och "diciplin".
Tiltar rejält så fort ämnen som Lag om bilbälte i framsätet "Varför ska någon bestämma över mig? -Låt mig dö ifred"
samt Systembolaget "du får köra bil och rösta, men inte köpa sprit?!" kommer på tal. Ofta Drogliberala barnsliga idioter som inte tänker på någon annan än sig själv.

Sverigedemokrat: Ofta missnöjesröstande ensamma män som tar sig själva på för stort allvar och överskattar sin hjärnkapacietet med råge. Anser att alla problem i samhället beror på invandringen. Mobbade när dom var mindre och söker hävda sig, utan resultat...
Se "Better Than Average" Nedan...
Centerpartist: Maud Olofsson?

Socialdemokrat: Som folk är mest.

Spana också in:

Sossen:

Klent begåvad gammal stofil, som dessutom är arbetsskygg. Bor på landsbygden och är bitter.

Vänsterpartisten:

Överviktig, oattraktiv och har ständigt dålig hygien och taskiga tänder.
Väldigt lat och klarade inte gymnasiet.

Sverigedemokraten:

Vacker och intelligent. I regel högutbildad och framgångsrik.

Samma beskrivning som ista på samtliga inom högern. Dock så har exempelvis Moderater ofta låtit sin framgång stiga sig åt huvudet, vilket gör att dessa har svårt att se de problem som verklighetens folk upplever. exempelvis den förödande mångkulturen.
McLuver:

Vänsterpartist


Kan vara lite vem som helst, samma bas som sossarna har men de som syns och hörs är lite mer "kulturella" osv. Fast den typiska vänsterpartisten är nog en sjuksköterska och dom är alltid söta. [wink]

McLuver:

Moderat


Rika kapitalister med flottigt hår, alla brats röstar på moderaterna. Äckliga människor helt enkelt som sparkar på de som redan ligger ner. Oftast inavlade.

Crillepoffer:

Kristdemokrat


Frikyrklig, konservativ, kanske någon småföretagare. Sveriges egna Al-Qaida.

Crillepoffer:

Miljöpartist


Medelklassmänniskor som egentligen inte har någon koll på politik och tror att de är vänster men egentligen är de borgerliga. Äckliga.

Crillepoffer:

Folkpartist


Lärare osv, de vill ha disciplin. Kallar sig liberaler fast de är det mest auktoritära partiet i riksdagen nästan, hycklare!

Crillepoffer:

Centerpartist:


Den typiska en bonde. Den allmäna bilden av dem är att de är bortskämda nyliberaler som just läst Ayn Rand "När världen skälvde" och tyckte "den var så bra"...kan inte beskriva mitt hat mot sådana personer.

Crillepoffer:

Socialdemokrat


Helt vanliga arbetare som vill leva ett bra tryggt liv med en bra välfärd. Har ingen större koll på politik men vet att sossarna gynnar arbetarna. Oftast mycket mer radikala än moderpartiet och vill gärna förstatliga alla naturresurser osv.

Crillepoffer:

Sverigedemokrat


Mobbade människor som sagt. De har ingen större koll på politik, de tycker att den där invandraren på stan såg snett på dem och sen dess gillar de inte invandrare. De läser på nätet att invandringen kostar pengar och kan ingen mer politik än invandringspolitiken. De tror att om invandrarna försvinner så blir sverige något slags paradis. För före 70-talet när inga invandrare fanns i sverige fanns ju inga problem, jovisst...

Crillepoffer:

Kommunistiska partiet


Industriarbetare, skådespelare och musiker. Härliga människor, sociala och vet vad de har för åsikter, låter sig inte påverkas av klassfiendens propaganda. Principfasta personer.
Vänsterpartist: Kvinna, 50-talist som typiskt jobbar som förskollärare, sjuksköterska, socionom eller bibliotekarie. Medelinkomsttagare, tittar på SVT och är intresserad av kultur men inte av sport.

Socialdemokrat: Medelålders man inom industrin (alt. kvinna inom offentlig sektor) som inte bor i Stockholm, är medlem i LO och tjänar under normalinkomst. Tittar på sport och läser Aftonbladet.

Miljöpartist: Ung kvinna i Stockholm eller någon studentstad där hon studerar på Universitetet. Medelklass, handlar ekologiskt och har inget körkort. Lyssnar på Sveriges Radio och läser DN (dock inte sport eller ekonomi). Har något litet hantverk för sig.

Centerpartist: 45+ kvinna, bor på landsbygden i södra Sverige och är småföretagare eller jobbar inom privat sektor. Lägre högskoleutbildning, medelinkomsttagare, läser lokaltidningen, tittar på Aktuellt och Bonde söker fru. Gillar att gå på promenader.

Folkpartist: 60+, högre tjänsteman i någon storstadsregion.
Lyssnat på P1 o P2, läser DN och ser sig själv som kunnig. Vet dock inte hur man byter en säkring eller lagar ett cykeldäck.

Kristdemokrat: 65+, bor i Småland och tjänar under normalinkomst. Är pensionerad men har arbetat inom privat sektor eller varit hemmafru och bakat bullar. Lyssnar på P1 eller P2 och läser bara lokaltidningen. Pysslar i trädgården.

Moderat: Äldre välutbildad man som jobbar på privat företag, kan mycket väl ha chefsbefattning och är antagligen Stockholmare. Tjänar en bra bit över snittet, läser SVD och Dagens Industri, intresserad av aktier.

Sverigedemokrat: Ungefär som Jimmy Åkesson.
Man under 60, låg utbildning men medelinkomst. Lyssnar på Sveriges Radio, läser lokaltidningen och tycker om att ringa in till P1, kommentera nyhetsartiklar och skriva inlägg på Flashback. Avskyr nästan all kultur, feminism, queer och annan kunskap som inte stämmer överens med ens världsbild.
Vänsterpartist: Småflummig person från övre medelklassen som gärna vill ge intryck av att vara från arbetarbakgrund. Estetare.

Folkpartist: Läkare som gärna läser SVD eller DN till espresson.

Socialdemokrat: Medelålders man från arbetarklassen utan egentligt politiskt intresse som bara röstar S därför att så gjorde farsgubben.

Kristdemokrat: Skånsk äldre kvinna som är aktiv i kyrkan och tidigare jobbade inom bankväsendet.

Moderat: Småföretagande 50-årig man med politiken som litet sidointresse när han inte lirar golf.

Alla fördomar jag orkade ta med.
Vänsterpartist

Ganska random människor, men oftast åtminstone lite "alternativ" klädstil. Skulle dock inte påstå att det stämmer att alla är hippies med palestinasjal även om sådana finns, tror ärligt talat det är vanligare inom Miljöpartiet. Tror dock många kulturvänster-muppar finns inom partiet även om de inte klär sig asmuppigt. Ung Vänster är ju dock proppfullt med muppar.

Väljarna brukar däremot vara random folk. Oftast från den lägre avlönade delen av samhället. Men skulle inte direkt säga att det finns en viss klädstil för att vara vänster, utom att de kanske oftast inte har dyraste märkeskläderna.

Socialdemokrat

Oftast en gubbe, sällan under 40. Ganska lik vänsterpartister fast lite mer nationalistiskt lagd. Oftast ingen som helst klassanalys utöver "alla ska ha det bra". Kompromissvänlig.

Väljarna är vem som helst, trots allt vårt största parti liksom.

Miljöpartist

Flummiga hippies eller kostymnissar. Sällan något mellanting. Oftast från medelklassen, ibland en och annan borgare som kommit på att det där med miljön är lite viktigt. Ingen som helst klassanalys eller verklighetsförankring, har oftast riktigt dålig koll på miljöproblemen och vad som skapat dessa trots att de frontar sig som det gröna partiet. Grön Ungdom är ännu värre. Hippies och brat-wannabes som tror att rättvisemärkt och ekologiskt är det som kommer rädda världen. Ofta ännu liberalare än moderpartiet. En hel del har bara blivit politiska för att de fått nån slags panikångest över hur "syndigt" de själva lever, ofta är de dessutom väldigt självömkande och självcentrerade. Grymt individualistiska.

Väljarna är också lite vem som helst som har fått miljöpanik, alternativt nån borgare som läst i Dagens Industri att MP och "miljövänligt företagande" är nya feta grejen om man vill vara "hipp" bland dagens ungdomar.

Centerpartiet

Den äldre generationen är typ sossar fast gillar jordbruket mer. Den yngre är nyliberala idioter som tror på illusionen om grön kapitalism. Det mest liberala partiet i Sverige. CUF har jag ingen koll på överhuvudtaget, tror aldrig jag träffat nån som är med där.

Väljare är oftast bönder eller småföretagare.

Folkpartiet

Socialliberaler och nationalister i någon obehaglig röra. Äganderättsfanatiker som vill rusta upp försvaret och jaga pirater. Oftast smygrasister (jag är inte rasist, men det här med kulturkrockar....) trots att de frontar sig som toleranta liberaler, älskar religionsfrihet samtidigt som de hatar muslimer, vill ha mer diciplin och kontroll i skolan, osv. Nog det mest hycklande partiet (utom Sverigedemokrater som påstår sig vara antirasister då alltså) eftersom man kallar sig liberaler samtidigt som man uppenbarligen hatar frihet mer än nån annan. LUF är oftast liberalare än sitt parti.

Den typiska väljaren är borgare av olika slag.

Moderaterna

Vanligtvis folk från medel- eller borgarklassen även om arbetare går att finna. Dessa vill dock oftast "jobba upp sig" och skulle nog hellre tillhöra borgerskapet om de fick välja. Snabba att anklaga folk för lathet, särskilt folk som är fattiga, och ser ofta sig själva som lite finare än andra. Måste alltid ha det senaste av allting. Moralister som tycker att "man ska göra rätt för sig" (konstigt nog gäller det alla utom de själva, inte direkt många av dem som arbetat ihop sina förmögenheter själva). Ofta extremt rasistiska åsikter när man lärt känna dem bättre. MUFare är väldigt lika fast oftast ännu vidrigare åsikter. Ungdomsförbundet överflödar av brats som aldrig hört talas om att arbeta men tycker att folk som går på bidrag är "parasiter". Ännu mer rasistiska än sitt moderparti (många skulle passa bättre i SDU, de har ofta en hel del kompisar som är med där). De är den typen av människor som mobbar dig för att du inte har den senaste mobilen eller rätt märke på kläderna.

Väljarna är oftast slående lika partimedlemmarna här, väldigt få avvikelser.

KD och SD orkar jag inte skriva om för tillfället, möjligtvis att jag gör det nån annan gång.
Socialdemokrat: en människa som inte är insatt och röstar på sossarna bara för att "de verkar ju så bra och solidariska och mina föräldrar har röstat på dem i 150 år"
vänsterpartist: alternativ tjej med palestinasjal, använder converse och jobbar extra på röda korset el liknande.
miljöpartist: vegan, dålig verklighetsuppfattning, vill rädda världen.
centerpartist: bonde från landsbygden
kristdemokrat: inskränkt bakåtsträvande gubbe som tycker att kärnfamiljen och gud är det viktigaste som finns.
moderat: man med jobb, har minst en medelårslön. hatar bidragsfuskare.
folkpartist: en sån som jag[blush] som vill ha ordning och reda i skolan och en friare invandringspolitik.

sverigedemokrat: naiv/fördumsfull man i 20-årsåldern som är dåligt insatt och aldrig pratat med någon utlänning i hela sitt liv och brukar fira semester i sverige.