Forumet - 3 års lögn? Invandrare med samma problem?

3 års lögn? Invandrare med samma problem?

727 0 50
Hej alla!
Jag vet inte riktigt vart jag ska börja. Jag är en tjej i 20 års åldern.
Jag är från ett land i mellan östern(vill inte gå in detaljerat) och jag har inga syskon. Jag har jääteenära relation till mina föräldrar och älskar dom mer än allt. Problemet är att jag har haft en svensk kille i snart tre år utan att berätta för mina försäldrar. De vill inte alls se mig med en svensk, och jag vet hur jag ska göra. Jag vill inte vara den som går emot min familj men den här killen betyder så otroligt mycket för mig.
Jag har försökt att berätta en gång men då pratade dom bara ur mig de som och övertalade mig att skita i killen men jag forsatte att träffa honom utan att säga något. Varken min kille eller mina föräldrar vet vad som händer.. Och jag vet att om mina försäldrar skulle veta skulle de först bli sårade o arga för jag ljugit och även för att han är svensk... de skulle inte acceptera de..
Vad ska jag göra? Ska jag tala om för min kile?
Hur ska jag göra med mina föräldrar?jag vill inte gå emot och såra..

Är det någon som är i samma sits?
Ett fint bevis på att det kvittar varifrån man kommer, rasister kan lika gärna vara från utlandet som från Sverige. Det är såna som dina föräldrar som gör att rasism kan spridas.

Följ ditt hjärta. Glöm inte att dina vänner och din kärlek är viktigare än din familj, vad de än försöker intala dig. Respektera dina föräldrar, men låt dem inte styra ditt liv.
Fan vad rasistiska föräldrar du har..

Men jag ser det såhär: dina föräldrar är det viktigaste du har, så blir du tvingad att "välja sida", välj dina föräldrar.

Om du känner att du vill berätta igen och prova chansen, säg inte att ni varit ihop i 3 år, utan ljug att ni nyss träffats istället.

Verkar vara en lite jobbig situation :/

Spana också in:

Softcore:

Skojar du med mig?


Verkligen inte. Hon är i tjugoårsåldern, hon kan säkert ta hand om sig själv på något sätt. Att ta hand om sina barn är en plikt, men barnet har ingen plikt att ta hänsyn till föräldrarna efter sin uppväxt, även om det är rätt schysst att göra det.

Man kan ha starkare band till sina vänner än sina föräldrar. Det är kärlek som är viktigast, vare sig det är kärlek till sin familj eller kärlek till sina vänner.
Varfär berätta om dilemmat till din pojkvän? Kommer inte det göra er relation sämmre? Inget kommer att bli bättre för att han får veta att dina föreldrar inte vill att du ska vara ihop med en svensk.

Följ ditt hjärta.

Jag tycker att du borde välja din pojkvän om det är äkta kärlek mellan er, även om man ska respektera sina föreldrar och lyssna på dem men inte om de hindrar en ifrån att leva sitt liv, inte om dem tar beslut åt en.

Men tänk om ert förhållande inte håller, då står du där helt ensam utan pojkvän eller familj.

Som sakt, följ ditt hjärta och ta det bästa beslutet för dig.
Softcore:

dina föräldrar är det viktigaste du har,


Haha. [zzz]
Knappast. Jag ser det såhär - man väljer själv vad som är viktigast i livet. Säg för tusan inte åt någon annan vad som är viktigast i hans eller hennes liv.

Om trådskaparen vill veta min åsikt så kan jag säga såhär, skulle jag fått oturen att få föräldrar med rasistiska åsikter, som dessutom låter det gå ut över mitt liv och mina relationer, så skulle jag stryka bort dem direkt från min 'viktigast-i-livet-lista'.

Och det betyder att jag skulle 'valt' killen. [y] Jag tycker inte att man ska leva SITT liv efter någon annans åsikter, det är ditt liv och du har huvudrollen - dvs, det är ditt beslut. Ingen annans.

Det enda du behöver göra nu är att följa ditt hjärta.
Vilka idioter dina föräldrar verkar vara, säg åt dem att ge fan i vem du väljer att vara tillsammans med. Det är ditt och inte deras liv det handlar om.

Mawns:

Ett fint bevis på att det kvittar varifrån man kommer, rasister kan lika gärna vara från utlandet som från Sverige.


Inte för att vara dryg, men det där lät ungefär som att du tror att de flesta påstår något annat? Tror inte det är många som är så naiva att de påstår att invandrare inte skulle kunna vara rasister de med?
God Konsument:

Inte för att vara dryg, men det där lät ungefär som att du tror att de flesta påstår något annat?


Känns som att du inte känner PK-folket [zzz] Visst kanske folk tycker så innerst inne, men de vågar inte säga något ont om utlänningar för då blir de stämplade som rasister. Lite som att man blir stämplad som kvinnohatare om man säger att tjejer är korkade, medans det är helt okej att säga detsamma om män.