Stekt ris är grejen! Köp grönsaker av olika de slag (rekommenderar typ ärtor, (mini)majs, vattenkastanjer, morot) och någon typ av kött. Koka sedan upp ris och låt svalna. Strimla köttet och grönsakerna så att du får mindre bitar. Ta den största stekpannan du kan hitta och stek på köttet + grönsakerna. När de börjar bli färdiga så häller du på riset (glöm inte att hälla på rätt mycket olja. Annars blir det inget roligt) och steker samtidigt som du rör om. När riset blivit varmt så gör du som ett hål i mitten utav pannan. Knäck där ned några ägg och sedan "viker" du som in och ut riset från kanterna, så att ägget fördelas jämt över risröran. När du inte längre har en klump ägg mitt i pannan så är det bara att röra om som crazy, och sedan har du galet god mat.
Går utmärkt att frysa in och värma på vid ett senare tillfälle.
Annars är gryta alltid bra. Rekommenderar korvgrytan
härifrån.