Forumet - A-traktor/epa säljes någon? :)

A-traktor/epa säljes någon? :)

3036 0 9

Spana också in:

Myksa:

Tror inte det finns något töntigare


Nja, om man tycker är att man är cool som åker ovan nämda transportmedel så kan man nog säga att personen är lite... töntig. använder man det dock som just ett transportmedel och inte "burnar" på parkeringar etc så ser jag inget problem med det.
Blanda inte ihop Epa traktor o A-traktor. Om jag inte vill minnas fel så är skillnaden...

Epa ska ha utväxling 1:10 och får i övrigt gå hur fort som helst (dom brukar göra ca 80), dom får inte ha ett axelavstånd längre 2,25m, måste ha stum bakaxel och har kontrollbesiktning varje år. Får du ombesiktning med Epa sjunker värdet enormt då du nu har en A-traktor utan fjädring bak.

A-traktor får inte gå fortare än 30 med 10% felmarginal, bara vara anpassad för en passagerare exklusive föraren. Viss storlek på flaket, får inte gå fortare än 10km/h vid 2/3 av maxrpm på lägsta växeln. Ska vara kapad så det inte finns utrymme bakom stolarna, sen en massa andra regler.

Det går fortfarande att registrera om vanliga bilar till A-traktor, men du kan inte regga som okapad eller Epa-traktor.

Om man ex tar en Volvo 740 så gäller fortfarande att är den besiktad okapad så får du köra okapat, sedan 2003 kan man inte regga nya okapade.

Vad beträffar växellådor så måste du inta ha 2 lådor men i 99% av fallen krävs det för att få rätt utväxling. Det finns några få som är reggade med enkel låda och därmed är laglig men till ca 90-95% är dom olagliga.

Genom att jag är född på landet så höll vi på mycket med både Epa o A-traktorer men själv köpte jag min första "vanliga" bil när jag var 16 år. [blush]

Lycka Till!