Forumet - Abort

Abort

7573 0 180
eeeeeemma:

Kan inte påstå att jag är varken för eller emot. För det är bra att det finns och att det går att användas men man ska ju inte vara "slarvig" bara för att man vet att det "ändå går att göra abort". [smile]


Då röstar du "för i extremfall" eller "annat".
Det är självklart ingen ersättning till preventivmedel men inget preventivmedel är hundraprocentigt så den olyckan kan alltid hända om du väljer att ha sex.

Spana också in:

isola:

FÖR (Du röstade på detta alternativ)


Är man inte mogen nog, har en stabil relation, bra boendesituation och en sysselsättning som man klarar sig bra på ska man inte ha barn.

dessutom
Slumpartad:

Jag skulle i alla fall inte vilja bli ofrivillig-barnunderhålls-betalare.

Slumpartad:

Jag skulle i alla fall inte vilja bli ofrivillig-barnunderhålls-betalare.


OF 5:

Jag skulle i alla fall inte vilja bli ofrivillig-barnunderhålls-betalare.


Det där är ett ganska vidrigt och själviskt synsätt, enligt mig. Utan minsta tanke på att ens egen unge växer upp utan pappa eller hur de har det.
isola:

Det där är ett ganska vidrigt och själviskt synsätt, enligt mig. Utan minsta tanke på att ens egen unge växer upp utan pappa eller hur dem har det.


Visst kan det vara syniskt men bara för att man vill ha en relation betyder inte det att man vill ha ett barn. Eller ännu värre bara för att man knullar med någon på krogen så vill man inte ha ett barn.

Men det kan hända, och ett oönskat barn kommer aldrig få så mycket kärlek som det borde. så nära verkligheten lever i alla fall jag. Kan man inte ge ett barn allt ska man inte ha med ett barn att göra
OF 5:

Kan man inte ge ett barn allt ska man inte ha med ett barn att göra


Nej men som man så kan man ju aldrig riktigt välja så och även om man blir arg på ungens mamma så är det ju ens eget kött och blod och jag förstår inte hur man någonsin skulle kunna vända sin egen unge ryggen.
isola:

så och även om man blir arg på ungens mamma så är det ju ens eget kött och blod och jag förstår inte hur man någonsin skulle kunna vända sin egen unge ryggen.


om det på något sätt tröstar dig så kommer det aldrig drabba något av mitt blod. Den enda som kan komma att drabbas är en eventuell partner som inte kommer ha ett sexliv.
För. Ingen människa ska tvingas gå igenom en graviditet och en förlossning mot sin vilja. Detta räcker för mig som argument. Man behöver inte ha fler motiv än sin egen vilja.

Det handlar också om människans rätt till frihet och rättvisa, utan vilka världen inte är värd att födas till ändå.

För övrigt kommer det alltid att finnas behov av abort hur mycket man än förbjuder det. Historien har visat att alternativet inte är fri abort eller ingen abort, utan fri abort eller illegal abort utan säkerhet.
isola:

FÖR (Du röstade på detta alternativ)


jag tycker inte att man ska missbruka abort bara för att man har rätt att göra abort så länge man är under 18 vekor. om de inte skulle vara så att barnet är skadat på något sätt så de inte kommer kuna leva ett normalt liv. men jag har hört att barn kan leva utanför sin mammas kropp vid veka 20! även om de är veka 22 som anses vara helt stopp för abort, efter som barnet kan överleva då utanför sin mammas kropp utan komplikationer.