Forumet - abort eller inte?

abort eller inte?

722 0 53
jag har längtat efter ett barn länge, men är fortfarande ung.
nu har jag blivit gravid & skulle älska att ha ett litet barn, men det är under helt fel omständigheter och helt fel pappa.
någon som har tips på hur man ska göra när man verkligen vill ha barn men kan inte?
jag är inte ekonomisk stabil & vill inte blanda in han som jag haft sex med.
men att ta bort något så underbart som ett barn. hur gör man med all denna ångest?

Spana också in:

soulshaker:

finns det någon som haft samma problem kanske som skulle förstå?
och inte döma mig som att jag är någon som ligger runder..


Som sagt, om du inte kan försörja ditt barn så är det antagligen dina förälrar som får göra det mesta. Du okmmer antagligen att mista vänner eller få det svårt i skolan, om killen som du låg med är ett drägg så kanske han börjar skpa rykten eller helt plötligt (sådär tio år senare) vilja ha sitt barn för sig själv. Ditt barn kommer att undra om han/hon var ett misstag som du måste förklara men som han/hon antagligen inte kommer att förstå.

Fast man kan ju se allt positivt också.
soulshaker:

hur gör man med all denna ångest?


När jag blev gravid så ville jag verkligen behålla barnet, men situationen var hemsk och pappan var ett svin. Jag valde därför att ta bort barnet även om jag ville behålla det. Idag ångrar jag inte mitt val även om man sörjer ibland
Harpyja:

Du okmmer antagligen att mista vänner eller få det svårt i skolan, om killen som du låg med är ett drägg så kanske han börjar skpa rykten


har tagit studenten så den sidan är lugn, bara svårt att skaffa jobb just nu..
killen är inget drägg men han är ingen kille för mig bara.

Harpyja:

Ditt barn kommer att undra om han/hon var ett misstag som du måste förklara men som han/hon antagligen inte kommer att förstå.


det är också det jag har tänkt på.
men ett barn är ju inget misstag för mig, det är bara helt fel omständigheter just nu.
men att ta bort en ny människa är så.. stort, tycker jag.
Tözen:

dåligt för den som måste försörja,vilket lär bli henes föräldrar till stor del.


Då är vi uppe i fyra!
Hon, ungen, föräldrar, eventuell pojkvän...
Sedan om man ser i långa loppet - den ungen kommer antagligen göra samma misstag som henne. (Det är visst så enligt en socionomstuderande jag pratade med.) Då kommer det drabba jättemånga fler!
soulshaker:

får hoppas att jag också kommer tackla min ångest på ett bra sätt.


Man lär sig efter ett tag. Jag hade panik och ångest, men efter ett tag så kom jag till insikt med att jag tog rätt beslut och då var det inte så svårt att tackla allting. Man lär sig att leva med det.
soulshaker:

okej, längtar du efter ett nytt barn nu?


Både ja och nej. Det är klart att jag längtar efter en ny graviditet, men man får inte låta längtan ta övertag. Jag har saker som jag måste få ordning på innan jag kan skaffa barn. Jag måste t.ex. ha en bra relation (är singel just nu). Killen jag skulle ha barn med tidigare misshandlade ju mig, så jag tänker vänta tills jag har en kille som behandlar mig som en prinsessa. Sen vill jag gå ut skolan (har gått om frivilligt och kommer inte ta studenten förrän -11). Sen vill jag gärna ha hunnit jobba lite, ha eget boende osv. Så jag känner att det är bättre att skaffa bra förutsättningar för nästa barn innan jag blir gravid nästa gång. Tänker bara på mitt framtida barn. Vill att det ska få en så bra start i livet som möjligt.