Forumet - abort eller inte?

abort eller inte?

668 0 12
Hjälp mig!

Jag är 16 år och gravid...
Min kille säger att det är för tidigt för barn eftersom att vi bara varit tillsammans i 3 månader men själv är jag emot abort sen 6 år tillbaka...
Vet inte vad jag ska göra för jag har jättesvårt för att ta tabletter och om jag gör skrapning så kan jag bli steril?!?!

Någon som har nått tips?


Snälla hjälp mig!

Spana också in:

Tänk på att ni varit tillsammans i bara tre månader, ni känner knappt varandra.

Tabletterna är inte jättestora och du får all tid du behöver för att ta dem. Sterilitet i samband med abort är nästan obefintlig, man kan däremot i enstaka fall få svårare att behålla barnet vid senare graviditet pga att man vidgar livmoderhalsen vid skrapning och den kan då skadas. 94% av alla aborter sker utan allvarliga komplikationer.
Ungdom_ungdom:

Någon som har nått tips?


Du är väldigt ung, du och din kille har inte varit tillsammans länge så bara utefter det så verkar ju abort vara det lämpligaste valet.

Dock tycker jag inte att man ska ta det steget om man inte är 100% säker på att man vill det med tanke på att en hel del mår dåligt efter abort och för att man borde stå för sina val i livet, möt konsekvenserna.

Abort är så enkelt att göra och man kan enkelt som utomstående säga att man borde göra det fast man själv säkert aldrig varit i den situationen. Om man varit i den situationen och gjort abort så är det bättre att dem säger något än någon som troligtvis inte vet vad man tänker och upplever när man ska fatta beslutet och har fattat det (därmed inte sagt att ni som inte varit i den situationen ska vara tysta).

Prata med dina föräldrar, kurator, barnmorska eller någon annan du litar på för att rådfråga angående detta. Ta inget hastigt beslut.

Och använd skydd nästa gång (om nu kondomen sprack så kan det ju vara lämpligt med dagen-efter-piller??).
Ungdom_ungdom:

Snälla hjälp mig!


SKönt att du litar så mycket på folk från ungdomar.se att du vill att vi ska hjälpa till med ett av de viktigaste besluten i ditt liv..

nej men.. vi vet ju verkligen vilket bevis som är bäst för DIG?! Jag kan ju bara försöka föreställa mig vad som skulle vara bäst för mig i en sån här situation. Och vad som är bäst för mig behöver ju inte vara bäst för dig.