Forumet - Abort eller inte?

Abort eller inte?

3475 0 41
Är det okej eller fel med abort?! Jag tycker att det är okej med abort. När du gör en abort så är det fortfarande ett foster, som inte kan tänka eller känna. Det har inte blivit någon människa som kan tänka höra och känna känslor. Dom som är mot abort tycker att det är en människa och att det är rena rama massmord. Såhär tycker jag! När du tillexempel tar ett dagenefterpiller så har det gått en dag, bara en dag. Det har knappt hunnit hända någonting alls, eller vänta nu... det har ju inte hänt något. Eller om hon som blivit gravid inte kan riktigt bestämma sig ska jag ha barn eller ska jag inte? Så ska hon SJÄLVKLART få bestämma sig i 18 veckor om hon måste men däremot, så kan jag hålla med om att om det är en tjej som blir gravid gång på gång och skiter i preventivmedel så får man inte göra abort. Då får man adoptera bort det istället.
Exorne:

om det är en tjej som blir gravid gång på gång och skiter i preventivmedel så får man inte göra abort.


Ingen ska tvingas gå igenom en graviditet och en förlossning mot sin vilja.

Abort är en mänsklig rättighet. Om man bestämmer sig för att föda barnet har man förstås ett ansvar mot det genom att inte dricka eller göra annat som påverkar det, men en vuxen människa är naturligtvis en livsform överordnad en cellklump. Visst är cellklumpen levande, men det är trots allt i princip allt omkring oss; levande organismer, bakterier, etc, finns överallt. Det känns rätt självklart, och att diskutera med abortmotståndare kan i stort sett jämföras med att mata troll.

Spana också in:

mynona:

Problemet är ju att hon skulle tvingas gå igenom både en nio månader lång graviditet och en förlossning innan hon kunde göra det.


det är jag väl medveten om och även ifall det till slut är hennes beslut så tycker jag inte hon ska göra abort ifall inte jag är med på det eftersom jag också var delaktig i skapandet av barnet
patrick bateman:

inte hon ska göra abort ifall inte jag är med på det eftersom jag också var delaktig i skapandet av barnet


Du har rätt i att du är lika mycket förälder som hon, och därför bör du ha lika mycket att säga till om som hon, moraliskt sett och känslomässigt sett. Problemet är bara att det här kolliderar med det faktum att du inte går igenom en graviditet och en förlossning.

Även om du också var med om att "skapa barnet", så kommer du ju inte att vara gravid och du kommer heller inte att föda fram det. Du har lika stor del i det första steget, men inte i det andra och tredje. Därför är abort i slutändan enbart hennes beslut. Hur man än vrider och vänder på saken så går det inte att göra något åt att abort i slutändan måste avgöras av kvinnan därför att det är hon som går igenom graviditeten och förlossningen. Det räcker som skäl.
mynona:

Problemet är bara att det här kolliderar med det faktum att du inte går igenom en graviditet och en förlossning.


jo jag vet och det är ju ett rätt stort problem.mynona:

Därför är abort i slutändan enbart hennes beslut. Hur man än vrider och vänder på saken så går det inte att göra något åt att abort i slutändan måste avgöras av kvinnan därför att det är hon som går igenom graviditeten och förlossningen. Det räcker som skäl.


jo du har rätt. i slutet är det ju hon som avgör vad hon vill göra men jag kan alltid lägga fram mitt förslag och hoppas på det bästa
"Känseln är det första sinnet som utvecklas hos fostret, foster kan känna beröring redan i graviditetsvecka 10. Barnets första reaktion på beröring är att dra sig undan. Om man gör ett fostervattenprov i vecka 12-13 och råkar beröra fostrets arm så rycker det bort den snabbt.Hörseln utvecklas från v.15"
(är för abort)
Image