Forumet - Abort, rätt eller fel?

Abort, rätt eller fel?

14324 1 36
Tråden har 36 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Inget barn förtjänar att födas in i en olämplig eller oönskad tillvaro eller som barn till olämpliga föräldrar, då är det mycket bättre att avsluta graviditeten innan det blivit något barn.
Det är ofta, och även så i denna tråd, män som har en massa åsikter om abort och vad kvinnor ska och inte ska göra med sina kroppar och sitt liv.
Till dessa manschauvinister säger jag: skaffa en jävla vettig människosyn och inse att kvinnor har rätten att själva bestämma över sina egna kroppar, sin sexualitet, sitt liv och om de vill bli föräldrar.

Abort är kanske inget som man bör sträva efter, vi utför nog långt fler aborter än vad som skulle behövas om folk bara kunde lära sig att använda preventivmedel. Det är dock bättre att utföra en abort än att man föder ett oönskat barn tycker jag. 

Så länge man gör det innan barnet har fått ett medvetande så har jag inga problem med det. 

Vi kan väl säga som såhär att är man mot abort är man ca totalt inkompetent och bör jämställas med en lobotomerad amöba.

För det första är det totalt jävla huvudlöst och idiotiskt att föda ett oönskat barn, jag önskar att jag inte behövde förklara det här tydligare men världen är långt ifrån vad man önskar. Att föda ett barn in i ett dåligt/avslutat/ej befintligt förhållande är ej optimalt på några sätt, visst ett barn kan skapa en brygga mellan föräldrarna och få dem att återförenas men det är inte så att det oftast blir utfallet. Om man ej är i en fas i livet där ett barn passar in, t.ex. i studier eller vad fan som helst ska man också kunna välja bort det.

Ni som säger att abort är lika med mord kan jag bara säga en sak. Släpp sargen och rannsaka dig själv, sedan när brydde du dig om mord? När gjorde du något emot morden som sker? Du har säkert varor som är köpta billigare än vad de borde vara på grund av någon annans betalning i blod svett och tårar. Den globala balansen är fast i ett grepp där man ska utnyttja och kissa på de fattiga, där de dör varje dag på grund av detta, och då känns abort som det värsta man kan göra? Skjut dig själv med ett avsågat hagelgevär genom stjärten är du snäll och sätt dig sedan på en buss till världs ände.

Spana också in:

Om män hade blivit gravida istället för kvinnor så hade abort aldrig någonsin varit en fråga, det hade varit en självklar rättighet. Hade någon kvinna då kommit och sagt att abort borde vara olagligt så hade hon sannolikt bränts på bål för häxeri, åtminstone i i vissa delar av världen. 

Att abort nu är en fråga eftersom det är kvinnor som blir gravida gör mig smått förbannad. Och ni som sitter och skriver att abort är mord på oskyldiga barn och samtidigt att mord på oskyldiga barn ska vara "okej i särskilda lägen" är verkligen korkade på både det ena och det andra sättet.

Ville bara säga det.

varför är det en svår fråga? man väljer själv.

Det är självklart att tjejer ska få göra abort. De som hänvisar till "livets värde" bör ha i åtanke att människan i sitt tidigaste utvecklingsstadie inte är mer själsligt nyanserad än random insekt - det som tillskrivs signifikans torde följaktligen vara fostrets potentiella mänsklighet snarare än den varelse som faktiskt aborteras. För övrigt -bör- inte barn födas om inte båda föräldrarna vill det.

E5HGsez.jpg

Ett dött barn är ett bra barn.

Vi lever på en begränsad yta och med begränsade resurser, det är jävligt nog att få tag på parkering eller stå i kö på Systemet idag som det är. När en kvinna föder ett barn så mångdubblas hennes "carbon footprint" har jag för mig, alltså är det vettigare ur miljösynpunkt att göra abort och använda pengarna man skulle ha kastat på barnet och köpa en 1970 års Cadillac Eldorado som drar 30 liter milen och cruisa runt i den.

Tycker att kvinnor får göra vad de än vill. En tjej ska aldrig behöva gå igenom någonting hon inte vill och utsätta sin kropp bara för att en del av allmänheten tycker att abort är fel. Sen har jag tyvärr VÄLDIGT svårt för när killar är emot abort för liksom de vet inte hur det är och de är inte de som kommer uppleva allt "dåligt" med att vara gravid eller att föda. Sen är kanske inte föräldrarna till barnet redo och då är det mer synd för barnet att bli född där han/hon inte är önskad. Sen har alla olika syn på det här men så länge det inte drabbar dem så kan de bara hålla käften om vad andra gör och skaffa sig ett eget liv att bry sig om! :)

Det finns en skillnad på ett liv och ett medvetet liv. Antal aborter i VÄRLDEN borde vara lika många som det finns gravida KVINNOR i världen, som INTE vill ha barn. Sen får de som vill gråta över en pöl foster i papperskorgen utan för Karolinska, göra det om de vill.

Många vettiga svar och diskussioner i denna tråd, bra ungdomar.

Skriver verkligen under på det zodd skrev.

Ett oönskat barn kommer inte må bra, samt att tvingas bli förälder kan förstöra flera liv. 

Vi ska få bestämma över våra egna kroppar samtidigt som (vilket många här glömt) den andra parten,  mannen, måste få säga sin åsikt. Det hade jag velat om jag var utav det kön som inte kan bära barnet. Men ja, den som bär barnet är den som tar det slutliga beslutet, men det är många dilemman och framförallt liv att tänka på, sig själv, partnern och det eventuella barnet..

..

Det är ALDRIG någonsin ett enkelt beslut och jag tycker det största felet är att ett helt samhälle, som inte har något med det ENSKILDA fallet och de ENSKILDA individerna att göra, sitter och diskuterar och försöker påverka huruvida det är rätt eller fel. 

Något som tyvärr antagligen aldrig hade problematiserats på samma sätt om mannen bar barnet.

Helt rätt att få göra abort om man så önskar. Hjärta 

Och bestämmer en kvinna sig för att behålla ett barn med en kille som absolut inte vill ha ett barn nu eller kanske någonsin, så ska han ej behöva ha några skyldigheter. Rodnar Men kan tänka mig att dom borde ha skyddat sig lite bättre. Men har väl hänt att kvinnor tar saken i egna händer o slutar ta t.ex. p-piller utan att säga något. elakt Ledsen

Det kanske var mer fel förut när det inte fanns lika många, LIDANDE, människor i världen. Att det, kanske, är etiskt fel idag har egentligen ingen betydelse i jämförelse med hur fel det, egentligen, är när vi frossar, slappar, utnyttjar och ibland Bara existerar osv.

Om abort är helt fel, är det fel att inte ta in hela mellanösterns, afrikas, sydamerikas samt delar av nordamerikas lidande människor i Sverige. 

Rätt därför att det är ett ohyggligt övergrepp att tvinga en MÄNNISKA att gå igenom en graviditet och en förlossning mot sin vilja. Det påminner mig om någon slags nazistiskt avelsexpermient. 

Det är alltid rätt med abort, vi behöver inte fler barn

Ska vi ta detta ett steg till kanske? Alla ni som nu tycker att aborter är fel. Om en kvinna blir våldtagen och blir med barn, skall stackaren behöva föda ett barn även om hon inte vill det? Eller har våldtäkten en mening kanske? Guds verk? 

Bara lite nyfiken, och ogilla så mycket ni vill.