Forumet - Aborthjälp AKUT!!?

Aborthjälp AKUT!!?

740 0 3
Hej! Jag råkade bli gravid ett par veckor innan jag fyllde 15 år. Alltså var jag 14 då (fyllde 15 för en vecka sen nu), jag har berättat det för min morbrors flickvän som är väldigt seriös med sånt och jordnära. Är det nån risk att en abortmottagning tar kontakt med mina föräldrar eller socialtjänsten i denna fråga? Har varit en del problem med droger å alkohol förut. Tacksam för svar

Inga kommentarer

Tråden har 3 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

från umo:

"Personalen på mottagningarna har tystnadsplikt. Till unga brukar personalen föreslå att föräldrar, vårdnadshavare eller någon vuxen som står en nära får veta om att man ska göra abort. Den gränsen går oftast vid 15 år. Men det går inte att svara säkert på om personalen kontaktar föräldrarna. Det beror bland annat på vad du själv vill, omständigheterna och hur gammal du är. För det mesta kan du och personalen du träffar diskutera er fram till vad som är bäst.

Om det är så att dina föräldrar eller vårdnadshavare absolut inte kan få veta att du vill göra abort, för att det då skulle kunna hända dig något, tar inte vårdpersonalen kontakt med dem. Att göra abort ska inte innebära att du hamnar i en situation där du kan råka illa ut. Du kan då få hjälp av kurator eller en annan stödperson i stället."
Det är självklart att dem blir kontaktade.