Forumet - Acceptabel vikarie

Acceptabel vikarie

1190 0 12
Tjenare!
Jag jobbar lite som vikarie i högstadiet och tycker eleverna är skitjobbiga. Den ena eleven stör den andre också vidare. Jag undrar hur jag skall som vikarie kunna charma eleverna så mycket att de sitter och arbetar eller åtminstone håller käften och tittar rakt fram.

Berätta gärna om lite olika bra och dåliga vikarier. Jag vill inte veta något om era fasta lärare då de har mycket större makt att påverka elever med långvariga relationer samt planerad undervisning. Som vikarie vet man knappast målet med undervisningen (och inte eleverna heller i högstadiet) så därför kan man inte jämföra lärare och vikarier.
För och främst, så är högstadieelever a pain in the butt, if you pardon my bad french, men vad jag tror är att du försöker ta kontroll, från det att du tar första steget in i klassrummet, och demand kontroll liksom...För om eleverna ser att du är en sekund nervös eller något liknande, så kan du glömma respekt. Så det bästa är nog att du staplar in och kör järnet, det vill säga take control genom att vara hård. Dem kanske ser dig som ett rövhål bokstavligt sagt, men efter sin tid, kommer dem respektera dig, det lovar jag! Ingen respekterar en "pussy"

Spana också in:

Geigerzähler:

Ta på dig en trevlig uniform eller någonting.


Där har du något jag har tänkt på. Dels tänkte jag på att ha en mörkgrå kostym på mig - alla vet att kostym ger makt. Speciellt i stackars Sverige där ingen har kostym. Nästa steg var att jag tänkte köpa en militäruniform secondhand/överskott och ha den på lektionerna. Frågan är bara vad de andra lärarna skulle tycka om mig i militärkläder.

Eline: den ambitionsnivån din vikarie hade skulle jag kunna imitera.
3665030:

Tjenare!


Då jag har haft vikarier MÅNGA gånger i grundskolan så har jag en viss erfarenhet av dem. I min skola så var det iaf så att de vikarier som var hårda och ''stela'' fick massor av problem av oss elever. Men de vikarier som bjöd på sig själva och behandlade eleverna som jämlika fick mycket snällare elever. När man får en vikarie så tror vi elever att vi kan förstöra lektionen då den här vikarien ändå inte kommer att sätta betyg på oss osv. Många vikarier vi hade blev förbannade då vi inte höll käft. Men när vikarien höll sig lugn...

Då höll vi tyst. Det är inte lika roligt att kaosa när vikarien inte blir arg. Till slut lägger man bara av med att förstöra då det inte ger något resultat.
Det är faktiskt skitjobbig när man blir kompis med eleverna. Då känner man sig riktigt misslyckad. Det skall vara någon poäng med att ha lektion och det skall inte vara för att vikarien är cool eller häftig. Den enda anledningen till att jag är cool eller häftig är för att jag är äldre än dem men inte lika gamla som deras föräldrar.