Forumet - ACNE ÄRR..

ACNE ÄRR..

3381 0 31
tja jag är en kille på snart 17 vårar som har ett litet problem..haha elr igentligen ett STORT problem! Började med tonårsfinnarna för några år sedan, och har sedan bara blivit värre och värre, har fått röda märken över hela kinderna efter finnarna, och tyvärr även ärr. Slank in hos acnespecialisten för nån månad sedan där jag fick konstaterat att jag hade lätt acne, och sen rusade jag ut när jag fick se priserna dom hade, HAHA! Plus att det känns som att jag bara förstör huden ännu mer av alla starka medel och skit dom har i sina produkter, så vart inge mer utav det..

Men nu då så kör jag med en ALOE VERA gel från life som återfuktning och använder garniers peeling varje kväll, och ärligt talat så har jag inte så farliga utbrott längre [smile] Frågan är då, hur fan blir jag av med ärren och rodnaderna på kinderna, så jävulskt fult! Är ända sättet att vänta några år till och göra en sån där "kemisk peeling" elr vad fan det kallas, elr hur ska jag göra??
S3ON:

Sådana har jag på ena kinden, Det sägs vara så kallade: "röda ärr" och skall tydligen försvinna sakta med tiden.. Finns la inte så hemskt mkt att göra åt saken tyvärr.


jomen menar typ ärr som går ned i huden, har även "prickar" som går ner i huden, ser ut som om någon gjort hål med en nål och läste någonstans att dom kan försvinna, med hjälp av någon form av hudslipning..De röda märkerna brukar försvinna på sommaren, men kommar alltid tillbaka efteråt :( varför?Birger:

Gå till en riktig läkare istället. Få recept osv.


recept för vad? jag menar kan man få bort ärr med olika preparat? själva acnen är ändå ganska lugn nu..DET ÄR ÄRREN KVAR BARA AHHH! dom som är jobbigast med..:(

Spana också in:

MissAnox:

kanske för att de framträder då du inte har någon bränna?


haha får se till att fuska på vintern då..elr inte jag menar det måste finnas nått set att skynda på blekandet av de röda märkerna!?
S3ON:

Så måste det vara, har själv tänkt lite..


jo antar det :P men som sagt, vill ju inte ligga i solarium hela vintern bara för att dölja dom..sen är det så att min hud tenderar att bli bättre på vintern, men dåå syns ärren bättre..på sommaren syns inte ärren lika mkt, men då får jag sämre hy, så jävla orättvist:(
toker:

men borde man inte typ "hjälpa" dom att försvinna genom att sola? :O


nej, du upplever att det hjälper eftersom de syns mindre när huden är brunare, men för att få ned den röda pigmenteringen i huden på längre sikt ska du inte sola på det alls. som du skrev kommer det ju röda "tillbaka" sen, egentligen är det alltid där. Du kan prova brun utan sol om du vill dölja dem.

toker:

en grej till..är det inte försent att göra något åt ärren när dom inte är röda längre? O.o


nej. det är inte lättare att åtgärda framtida permanenta ärr nu än när huden läkt klart.

Antagligen kommer tiden ta bort det mesta, det du idag kallar ärr, de röda märkena, är egentligen hud som ännu läker. Du fick ju konstaterat att du hade "lätt acne", det är djupare acne som ger sådana där klassiska gropiga acneärrkinder man får leva med resten av livet. Antagligen kommer du inte få några permanenta ärr alls. Men om du är orolig kan du gå till läkare och fråga, de kan bedöma om din acne är ärrbildande eller inte.
toker:

får se hur jag gör kanske tar kontakt med en hudkonsult eler liknande


gå till en läkare istället. det finns privata hudläkare som inte kräver remiss. hudkonsulter och sådana som är intresserade av att sälja olika produkter och behandlingar till dig är ju knappast pålitliga.