Forumet - ADHD/BIPOLÄR

ADHD/BIPOLÄR

803 0 48

Spana också in:

Tkr det men har gått till BUP i ett år nu men de bara pratar bort det, säger att man måste ta hänsyn till att tonåringar har humörsvängningar, bla bla bla.
Sist berodde det på att det var en "populär" diagnos och därför ville hon inte sätta den...
Som om det är mitt fel att många har den sjukdomen?
isola:

Det vet du dock inte om du har


Menar du att jag inte vet om jag är bipoär?

Nej, det vet jag så klart inte, och förhoppningsvis har jag det inte. Men om jag har någonting skulle jag vilja veta det...
Men känner igen mig i hur mkt som helst när det gäller bipolära "symtom", och vet att den är ärftlig till viss del, och har den i släkten...
Jag har ADD, socialfobi och får med jämna mellanrum panikångest- ångest- panikattacker.

Sedan har jag kämpat mot mitt just nu besegrade självskadebeteende och ätstörningar under många år men det känns som om det verkligen är påväg i rätt riktning den här gången.

Jag har velat, ända sedan jag fått min primära diagnos få kontakt med andra som är i samma eller en liknande situation och runt samma åldergrupp också, men det är lite svårt med tanke på att man gärna skulle hitta sådana man faktiskt kan lära känna och träffa i det verkliga livet.
Har ADHD och social fobi.

isola:

Har alla som har ADD såna problem?


Nej, men det finns väl logiska samband. Personer med ADD/ADHD brukar ha en tendens att nedgradera sitt självförtroende pga sina svårigheter. Vilket mycket väl kan leda till social fobi.

edit:
Ah just ja. Ångest är en väldigt vanlig bieffekt av ADHD. Går allting dåligt vad än man gör, så resulterar det förstås ofta i ångest. Vanligt bland ADHD:are.