Forumet - ADHD medicin med alkohol

ADHD medicin med alkohol

3603 0 17
Tjänare. Ska precis börja med Concerta, eller Metamina eller vad fan det heter, alla är ju rätt lika. Och nu lyder frågan såhär: Hur funkar det tillsammans med alkohol? Kan man dricka alkohol även fast man tagit tabletterna samma kväll? Eller kan man skita i medicinen den dagen man tänker dricka? Någon som vet? Behöver svar fort som fan. Tack.

Spana också in:

Jag tar 54mg Concerta/dag för ADD, och enligt mina efterforskningar så ökar alkoholen halten av metylfenidat och relaterade metaboliter med 40% i blodet. Jag drack en flaska rött och några vodkashots - bang, ritalinzombie. Fick anstränga mig för att se normal ut, men vakten (en bra och sansad människa f.öv.) sneglade lite på mig. Inte behagligt. Jag kan dricka några glas vin till maten utan problem, dock.

Å andra sidan har jag asperger/kraftiga aspergerdrag, en människa med ett annat psyke skulle nog reagera annorlunda - en känsloorienterad extrovert tjej som jag känner med riktig hyperaktiv ADHD fick tydligen ospecifierade "jätteproblem" när hon drack på medicinen. Andra verkar inte ha några problem alls. Det ska i vilket fall inte vara hälsovådligt i sig självt*, så om du envisas, drick långsamt och i slutet sällskap?* Dör du knall och fall så är det naturligtvis inte mitt fel; jag är fullständigt okvalificerad att sleva ut medicinsk rådgivning, etc...
ungefär 98% av alla mina vänner har AD/HD
och tar medicin och dricker alkohol samma dag.

en nära vän har även svalt ner AD/HD
medicinen med alkohol på fyllan och inte dött.
testa dock inte. hon kan ju ha haft extremt tur bara.

men jag kan lägga till att jag inte märker någon skillnad
på dems beteende då dem inte tagit medicin
och har tagit medicin. så det är bara o skita i medicinen
då du ska dricka om du är orolig.
om det är något amfetaminderivat eller liknande så borde det inte vara någon fara. tumregeln är att kolla upp om det skulle råka vara jättedödligt tillsammans (typ barbituater, men väldigt få läkemedel funkar så dåligt med alkohol), annars är det bara att testa sig fram. det vill säga, ta det lugnt första gången, och trappa upp. men fråga en läkare när du har möjlighet.