Forumet - advokat

advokat

260 1 3

hej jag går i 9an och jag vill jätte mycket bli en advokat men jag vet inte vilken linje jag ska börja är der ekonomi? samhälle? natur? och jag vi ha ett direkt svar på hur många år man ska läsa några säger 4 år och andra säger 6 år om man räknar utan gymnasium så hur många år är det då?

Kommentarer (2)

  1. Om du går i 9.an så har du väl redan valt gymnasieprogram?
    Annars tycker jag att skolfrågor är utmärkta att ställa till sin SYO på skolan.

  2. jag  kommer läsa inom ekonomi men hur många år ska man läsa?

Tråden har 3 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

juristutbildning är väl typ... fyra år, sen en del obligatoriska grejer som man måste göra innan man kan praktisera det, typ sitta i ting aslänge och jag tror även någon form av praktik, så det är ett tag. ja.

behörigheterna för det kan du väl få på vilken studieförberedande linje på gymnasiet som helst. eller vilken linje som helst överhuvudtaget, om du väljer till grejer. kolla antagningskrav på någon juristutbildning och kursplaner för gymnasielinjer, och prata med studievägledare. allmänt tips är att läsa något som du gillar, vad det nu än är, och välja till de grejer som du behöver för antagning. samt göra varenda högskoleprov som du hinner med innan du går ut gymnasiet, och komplettera upp de grejer som du har svårt med. juristutbildningar har rätt svår antagning, men långt ifrån omöjlig, så kan du komma in på högskoleprov är väl det bäst. lite mindre press än att maxa betyg in absurdum.

kollade upp tidigare antagning på su, verkar vara 1,4-1,5 på hp, bör inte vara omöjligt för någon att få på några försök med bra förberedelser.