Forumet - Äkta vänner?

Äkta vänner?

1019 0 23

Spana också in:

yeeep:

Jag vill ha en riktig vän att kunna lita på, någon som jag både kan snacka allvar och ha kul med. Som tillexempel fica med inne i stan, någon gång gå på fest. Liskom en äkta kompis.


Har du inte sånna nu? Då är det tyvärr inte dina vänner.

Hm, försök bara vara dig själv när du träffar nya personer då kommer du träffa liksinnade personer som du.
yeeep:

Jag har tröttnat på mina vänner.
Jag vill ha en riktig vän att kunna lita på, någon som jag både kan snacka allvar och ha kul med. Som tillexempel fica med inne i stan, någon gång gå på fest. Liskom en äkta kompis.


Du ska veta att det är större skillnad mellan kompisar och vänner än vad du tror. Vi tar det här kort.

En kompis kan vara en person du trivs att umgås med och som du kan ha roligt med. Kompisar kommer och går. Kompisar brukar vara dem du oftast umgås med på fritiden. En kompis kanske sviker dig, ni bryter kontakten, du hittar en ny kompis, ni blir osams och bryter kontakten allt går i en cirkel gällande kompisar.

En vän är någon som står dig nära och du kan lita på. Du kan var dig själv med den personen och du behöver inte oroa dig för vad den andra ska tycka om dig när du säger eller gör något.
En vän är någon du kan ta stöd av i jobbiga situationer och du kan känna att den personen finns där för dig om du har det jobbigt.
En vän är någon du kanske inte träffat på ett halvår och sen när ni träffas igen så känns det som att det bara var någon dag.

Du kan ha flera kompisar men bara ett fåtal riktiga vänner t.ex. En person som är riktigt social och man kan tänka att den personen måste ha många vänner. Sanningen är ofta att den personen inte har en enda vän utan bara en massa kompisar.

Få människor har en riktig vän och har du en så ska du ta vara på den för chansen är stor att du inte hittar någon annan igen.

En riktig vän har man ofta kvar resten av livet...
yeeep:

Jag vill ha en riktig vän att kunna lita på, någon som jag både kan snacka allvar och ha kul med. Hur hittar man såna?


Det är en svår fråga men om du ska hitta en så får du först kollar runt bland dina kompisar och finns det ingen där så får du vänta.
Du kanske får en kompis i framtiden som kan visa sig vara en vän.
Jag hade turen att får en vän redan när jag började på dagis, eller vi var inte vänner då vi var bara kompisar tills jag i mellanstadiet kom fram till att han var min vän efter att jag förlorat en annan vän.
Om du går runt och tänker på att du vill ha en vän så blir det bara jobbigt för dig...