Forumet - älska sig själv

älska sig själv

1239 0 32
jag har hört att för att kunna bli älskad, så måste man älska sig själv. men hur lär man sig att älska sig själv?
jag känner mig sjukt beroende av andra människor, och måste få höra från andra att jag är okej, för att kunna se det själv. jag har någon som säger att han är kär i mig, men så fort jag inte pratar med honom så tänker jag att han hittar någon annan och att jag inte duger. hjälp.

Spana också in:

besviken häst:

har testat det... efter några gånger kändes det bara fånigt för det funkade inte alls, haha.


jahapp :P då vette fan... xD aldrig provat ^^'

fast asså jag venne, jag hade as dåligt självförtroende förut, då gillade jag ju inte mig själv, men ja jag vet inte vad jag gjorde, tvingade mig att göra saker, säga saker jag egentligen inte vågade, tvingade migat synas mer och jaa efter ett tag blev den spelade självsäkra jag mitt riktigt självsäkra ja ^^'
Du är långtifrån ensam. Jag tror att de flesta av oss behöver nån form av bekräftelse. Iaf jag. Jag vill hitta nån att älska (partner) som också kan älska mig. Men då måste jag lära mig att älska mig själv först. Men jag har funderat på en sak...Jag klarar det nog inte på egen hand. Det kanske till o med skulle HJÄLPA om jag hade en människa vid min sida som liksom hjälpte till, och fick mig att se mina egna positiva sidor. För det är svårt själv. jättesvårt
besviken häst:

men hur lär man sig att älska sig själv?


Vadå, det är väl inget fel på dig? Eller? Nä, men det kan det väl inte vara? Liksom varför tror du det?

Alla går igenom det här med att ifrågasätta om man själv är bra eller inte. Visst, man behöver bekäftelser ifrån andra som lite hjälp på traven, det behöver alla. Det är inte konstigt.

Men vadå, har du aldrig kännt dig nöjd med dig själv? Att du duger som den du är? För det måste väl du göra? Du kan väl lita på dig själv? Du kan väl tycka om dig själv för den du är, väl?

Grejen är att alla är inte självsäkra hela tiden, inte jämt. Det gäller att våga. Många gör saker fast de är skräckslagna eller t.o.m. är osäkra. En del blundar. Andra flyr. Vissa förnekar. Somliga trycker ner sig själv. Men alla kommer någon gång att våga.
Daybreak:

Men vadå, har du aldrig kännt dig nöjd med dig själv? Att du duger som den du är? För det måste väl du göra? Du kan väl lita på dig själv? Du kan väl tycka om dig själv för den du är, väl?


jo, det händer att jag finner mig själv helt okej, att jag är nöjd och att jag klarar mig själv igenom allt, men det känns bara så när livet är helt okej. sen går något fel, och jag ligger på botten och kan inte se annat än att det är jag som är problemet.
och jag blir så ledsen när det gör att jag inte kan låta mig älskas, så fort jag är en smula deppig så känner jag att absolut ingen gillar mig what so ever.
besviken häst:

en smula deppig så känner jag att absolut ingen gillar mig


Okej, alltså för jag tror såhär att alla kan inte vara nöjda eller lyckliga med sig själv jämt o ständigt. Tror att alla nån gång går igenom saker eller få för sig saker - typ att alla är glada och nöjda hela tiden.

Sen tror jag att motsatsen inte är så himla guld och gröna ängar. Har man typ inge hopp eller lite krav på sig själv så ja, vad är man då? Någon som alltid är nöjd med sig själv - det kan inte bara vara bra det heller.

Så någonting mitt i mellan är väl mer normalt skulle jag tro. Men såklart, vissa kanske är mer benägna att ställa för höga o stora krav på sig själv och förlita sig på andra än andra liksom - som kanske är onormalt fast man själv inte vet om nått. Ja typ att man kanske är deppig eller sjuk liksom.

Du kanske ska liksom kolla så att du inte ligger i riskzonen? Liksom bara för att kolla så att allt står rätt till liksom? Då kanske man kan hantera sitt på ett helt annat sätt istället. eller?
Angelize:

bestäm dig att från och med imorgon så ska du tänka positivt hela tiden tillslut blir det en del av ditt jag


Jag gjorde det för ungefär 3 år sen.. Och det gick bra ett tag. Tills jag började tycka att allt positivt tänkande bara var så ihåligt att det bara sprack. Så jag tror inte att det funkar särskilt bra på lång sikt.