Forumet - Ändra eller förklara en text

Ändra eller förklara en text

1206 1 4

Det är nämnligen så att jag behöver skriva om fem korta texter, och detta är inte något som jag är särskilt bra på :/ om det är någon som kan ändra om texter lite så den de blir förståndliga, vill ni hjälpa mej lite då? Eller bara ge tips på hur man kan göra, eller förklara texterna för mej, eller kanske finns det någon bra sida där man kan ändra? Tack på fh!

Här är texterna som ska skrias om:

 

lägga upp.jpg

lägga upp 2.jpg


Inga kommentarer

Tråden har 4 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

gör din läxa själv

eh tror du får försöka dig på att läsa och förstå dem själv. men det klassiska är

- börja med att skriva stödord
- försök förklara texten för någon annan/dig själv med hjälp av de stödorden (om du har för långa meningar som stödord kan du jobba på att förkorta dem till korta fraser på 2-3 ord som max).
- om du inte vill använda deras ord så kan du hitta synonymer istället (om det går), då liknar din text inte alls den ursprungliga.
- få nu ner den förklaringen i text med stödorden som utgångspunkt. (försök att inte kolla på de ursprungliga texterna så du inte får deras formuleringar fastklistrade i ditt huvud)

tänk på att din egna text måste vara förståelig. att sammanfatta och skriva i egna ord behöver inte innebära att texten förkortas så mycket att man inte ens förstår innebörden längre. lycka till Party

''När ett eller flera företag känner sig hotad eller ser möjligheter kring sin position ökar maktkampen kring konkurrenterna, i dessa fall köper företaget ett annat konkurrerande företag eller uppfinna något i tillverkningen eller i distributionsledet.

Då branschernas tillväxt är låg, fasta kostnaderna är låga, exithindren är höga och konkurrenterna är jämnstarka ökar maktkampen.''

Ungefär något sånt skulle jag göra om första stycket om 'Rivalitet inom branschen'
Det är bara fortsätta nu! Glad

Spana också in: